Zámerom Vydavateľstva Eugenika je sprostredkovávať ľuďom kvalitné informácie, myšlienky, metódy a možnosti, ktorých spoločným cieľom je rozširovanie vedomia, múdrosť, dobré vzťahy, naplnený a zdravý život. Veríme, že v tejto dobe je poctivá práca na svojom vlastnom raste a posun myslenia smerom k prevzatiu zodpovednosti za to, čo prežívame, to najlepšie a najzmysluplnejšie, čo sa dá robiť. Naším heslom je: Dobrá kniha môže zmeniť život! 

Prečo názov Eugenika? 
Eugenika je pôvodne grécke slovo (eu = dobrý, genos = zrod), ktorého význam je „vznešeného pôvodu, ušľachtilej rasy, narodený do dobrých podmienok“. Neskôr vzniklo rovnomenné vedecké a sociologické hnutie zaoberajúce sa podporou „kvalitných génov“ a „šľachtením“ ľudskej populácie. Podobne ako hákový kríž (pôvodne hinduistická svastika), idea eugeniky bola zneužitá fašistickou filozofiou a aj neskôr, po 2. svetovej vojne, viedla k extrémnym názorom (napr. že plodenie detí invalidmi je zločin a podobne), a v miernejšej forme k snahám podporovať manželské zväzky vysoko inteligentných mužov a žien v presvedčení, že ich potomkovia budú tiež veľmi inteligentní a schopní. (Dnes vieme, že takto jednoducho to nefunguje – naopak, v posledných rokoch výrazne stúpa výskyt detí s autistickými poruchami, narodených rodičom s vysoko nadpriemerným IQ…)

My v našom vydavateľstve chápeme eugeniku ako rozvíjanie kvality človeka prostredníctvom vedomej práce na sebe, čiže ako duchovné, nie biologické „zušľachťovanie ľudskej rasy“. 

A k tomu má slúžiť aj táto stránka. Preto ak súzniete s týmto našim nastavením a zároveň máte pocit, že vaše názory, postrehy, vedomosti a skúsenosti by boli prínosom pre čitateľov, tak sa nám ozvite na náš email a my vás radi zaregistrujeme medzi našich blogerov. Tešíme sa na spoločné tvorenie a napredovanie 🙂

Email: blog@eugenika.sk

Facebookhttps://www.facebook.com/eugenika.vydavatelstvo/

Eshop: www.eugenika.sk

Prihlásenie do blogu pre prispievateľov: https://www.blog.eugenika.sk/wp-login.php

Možnosti inzercie na stránke, reklamných bannerov, PR článkov a videí: TU