Minerály a polodrahokamy majú okrem svojej rozmanitej krásy aj skrytú liečivú silu. Ich energetický vplyv v prírode je vedecky dokázaný a neodškriepiteľný a rovnako silno vplývajú aj na nás. Či už na fyzickej úrovni, alebo psychickej.

Existuje mnoho legiend a príbehov spojených s drahými kameňmi, kde im ľudia pripisovali niekedy priam až zázračnú moc. Jeden skutočný príbeh môžeme spomenúť, je z rozprávania slovenského geológa, ktorý strávil nejaký čas v austrálskych opálových baniach (o drahom opále je známe, že nositeľovi prináša šťastie a vnáša do pozemského života radosť, dobíja energiu a svojou žiarivosťou vedie majiteľa k očiste duše a k sebapoznaniu a zároveň posilňuje charakter nositeľa). Sebapoznanie niekedy bolí a preto sa nedoporučuje opál neustále nosiť pri sebe a aj jeho silu si treba dávkovať.

Po čase na sebe spozoroval, že jeho hodnoty a postoje sa menia a cítil veľký vplyv opálu na tejto zmene. Po dlhšej dobe strávenej v baniach bohužiaľ aj veľmi negatívny. Prešiel si peklom svojej duše a bojoval so svojimi démonmi, ktorí boli dovtedy hlboko skrytí, ako sú závisť a žiadostivosť. Odlesky opálu mal vpísané v mysli a ukazovali mu aj veci, kroré možno ani nechcel vidieť.

Ak nám niekto tvrdí, že ľudskému organizmu škodia niektoré minerály, napríklad rádioaktívny urán, ktorého hlavnou uranovou rudou je minerál smolinec (uraninit), tak to nespochybňujeme. No keď niekto spomenie liečivú energiu minerálu, napríklad horského krištáľu (priehľadná odroda kremeňa), tak jeho sile nie vždy chceme uveriť a bagatelizujeme jeho účinky. Niet však nad osobnú skúsenosť!

Kamene a polodrahokamy si môžeme vyberať podľa ich liečivých účinkov, alebo ako ochranný amulet či šperk, taktiež podľa znamenia zverokruhu. No najlepším spôsobom je ísť pocitovo, vybrať si ten, ktorý vás pritiahne, alebo sa vám páči, či v ruke „zohrieva, vibruje“.

Ten polodrahokam vám na ten čas patrí a dodá vám potrebnú energiu a harmóniu, ktorú potrebujete. Často sa o správnosti nášho pocitového výberu presvedčíme, keď si o kameni až následne prečítame jeho popis. Zvyčajne nás prekvapí, že sa nám prihovorí jasnou rečou a presne pomenuje to, čo akurát zažívame. O svojej intuícií a pocitoch netreba v tomto pochybovať. Vedú nás presne k tomu čo potrebujeme.

O kamene a polodrahokamy sa treba aj starať, dobíjať ich na Slnku, Mesiaci, čistiť pod vodou. Tie ktoré sú príliš citlivé sa vydymujú vykurovadlami, alebo nabíjajú na horskom krištáli, či v ametystovej geóde. Kamene taktiež nasávajú do seba našu negatívnu energiu a bolesť a čistia energiu nášho okolia, potrebujú preto pravidelnú starostlivosť.

Prinášame vám zopár tipov, ktoré sú vhodné ako darček pre najbližších, ale samozrejme aj pre vás:

98% šungit je čierny kameň s kovovým leskom, tiež sa mu hovorí čierny diamant. Každá pyramídka má rôzny obsah šungitu od 90% do 98%, 100% šungit sa väčšinou predáva iba ako surovina.

Tento kameň je starý dve miliardy rokov. Pochádza z jediného miesta na svete, z Ruskej oblasti Karélia, neďaleko hraníc s Fínskom. Dodnes nie istý jeho pôvod.

Sú teórie, že je to pozostatok z obrovského meteoritu…. rozpad planéty Faethon, alebo je to kameň sedimentárneho pôvodu z mikroorganizmov pravekého mora, vulkanicko-tektonický spojený s veľkou erupciou Slnka…

Tiež sa mu hovorí čierny diamant, keďže sa vyznačuje vysokou pevnosťou, hustotou, chemickou stabilitou. Má vynikajúcu elektrickú vodivosť. Základom šungitu je uhlík, takisto ako u diamantu a grafitu, líši sa len svojou štruktúrou. Molekuly sú svojuou štruktúrou podobné lopte /futbalovej/ a nazývajú sa FULLERENY – čo je jeden z typov molekulárnej formy uhlíka. Šungit je jediný nerast na Zemi, ktorý obsahuje tieto fullereny.

Liečivé vlastnosti:

  • Má absorčné schopnosti, je to čistič vody s baktericídnymi schopnosťami.
  • Harmonizátor prostredia a pohlcovač elektrosmogu.
  • Energetickoinformačný generátor vody.
  • Čistí krv a komplexne posilňuje organizmus

Šungitová pyramída o rozmeroch5 x 5 cmmá rádius cca 1,5 m. Pohlcuje elektromagnetické žiarenie elektrických spotrebičov. Tieni negatívne pôsobenie geopatogénnych zón. Dodáva vitalitu, spomaľuje proces starnutia, regeneruje organizmus. Zvyšuje potenciu a psychickú odolnosť.


Jablko – Aragonit

Jablko z Aragonitu / ZLATÝ ÓNYX (Pakistán)

Jablko symbolizuje podľa feng-šuej bohatstvo a prosperitu. Prináša šťastie, hojnosť, múdrosť a stelesnením plodnosti a zmyselnej lásky. Umiestnite do spálne.

Kameň Aragonit: znižuje stres, nervozitu, prináša vnútorný pokoj. Posilňuje imunitu.


Achátový plátok

Achátový plátok / žlto-hnedý / XXL / rezaný, vysoká kvalita – vhodný ako výstavný, zberateľský kameň do pracovne či obývačky.

V starovekom Ríme a Grécku mal pre muža zaisťovať dlhý život, úspech a dobrých priateľov, čo sú tri dôležité úrovne pre sebarealizáciu. Zároveň bol používaný ako ochranný talizman proti jedom.

Achát odhaľuje pravdu, pomáha akceptovať realitu a vynikajúco lieči emócie. Dodáva silu, energiu a odvahu, rozháňa strach a zvyšuje sebavedomie. Zlepšuje pamäť a koncentráciu, zvyšuje osobnú energiu a podporuje otvorenosť a čestnosť. Vo vzťahoch je achát kameň manželskej a partnerskej vernosti. Posilňuje zrak.

Achát nám dáva silu zbaviť sa rôznych závislostí, lieči depresie. Jeho zemité farby, kresba a tóny farieb nám dodávajú potrebnú liečivú energiu matky Zeme. Posilňuje našu vlastnú identitu. Odstraňuje strach a úzkosti. Podporuje imunitný systém.


Magický náramok – Shamballa + Krištáľ + 4 požehnania

čierna šnúrka (dámsky)

Zapletené náramky a šnúrky sa nosia ako ochrana, symbol priateľstva, solidarity.

ČIERNA šnúrka sa nosí pre ochranu a uzemnenie. Ochraňuje pred démonickými silami, ľuskou zlovôľou a hlúposťou.

KRIŠTÁĽ odoberá negatívnu energiu, pozitívnou nabíja.

STRIEBORNÝ nemagnetický HEMATIT gulička – kameň ochrany a sily.

SYMBOL ŠTYROCH POŽEHNANÍ – zdravie, šťastie, dobro, dlhovekosť. Uzatváranie je na obojstranný zaťahovací uzol, na konci šnúrok je hematitová korálka.


Kameň – Pyrolusit / Maroko

Pyrolusit má schopnosť transformovať alebo reštrukturalizovať energie. Jedná sa o kameň schopný naprávať poruchy energií a pretvárať nerovnováhu na telesnej, duševnej a rozumovej úrovni.

Pyrolusit je mimoriadne užitočný kameň, keď ho umiestnite v priestore, kde žijete alebo meditujete. Odstraňuje negatívne energie a odráža duševné útoky zo strany iných ľudí tým, že posilní vašu auru. Bráni mentálnej manipulácii. Svojou struktúrou je jemný, tak ho noste pri sebe iba ak musíte tráviť čas s niekým, kto by nad vami mohol mať moc.

V duševnom živote zaisťuje pyrolusit sebadôveru, optimizmus a odhodlanie. Tento húževnatý kameň sa dostáva až na dno problémov a ponúka prostriedky na ich transformáciu. Dokáže poskytnúť podporu počas celkovej duševnej liečby vrátane tej, ktorá sa týka minulých životov či vyrovnávania citovej nerovnováhy a uvoľňovania blokov emocionálneho tela.

Na citovej rovine má pyrolusit silu zmeniť vzťahy a uviesť ich do rovnováhy. Dokáže pomôcť pri premene negatívnych očakávaní na pozitívne.


Srdce – Labradorit / chmatka

Labradorit je mystický a ochranný modro-šedý kameň s jemnou prímesou zelenej, ktorý sa nádherne leskne a mení farbu.

Labradorit podporuje rozvoj intuície, odstraňuje negatívne energie, pomáha nám prekonať strach, neistotu, depresie, stres, prináša nové myšlienky, upokojuje príliš aktívnu myseľ, rozbíja ilúzie a preniká ku koreňu problému. Posilňuje vieru v samého seba, prináša silu, vytrvalosť. Labradorit je kameňom premeny a je veľmi nápomocný v dobe veľkých životných zmien a etáp.

Uľavuje napätie a bolesti pri menštruácii, upravuje rovnováhu hormónov, metabolizmus, pomáha odstraňovať stres, znižuje krvný tlak, pomáha nám nájsť a liečiť príčiny nerovnováhy. Lieči nachladnutie, dnu, reumatizmus. Zmierňuje pocity chladu, lieči bolesti chrbta, kostí, zubov, choroby srdca. Labradorit lieči poruchy očí a mozgu.

Pre fajnšmerov máme napríklad aj niekoľko prenádherných ametystových geód a drúz a mnohé ďalšie krásne a liečivé  polodrahokamy a minerály. Nie všetky však ponúkame v našom eshope, takže vás všetkých pozývame navštíviť naše predajne v Bratislave a Banskej Bystrici, kde nájdete skvelý výber a kde si môžte skúsiť intuitíne vybrať tie, ktoré práve potrebujete. Tovar pravidelne dopĺňame.

Klikni na obrázok 🙂

Navyše:

POZOR SÚŤAŽ!!!

Nakúpte do konca roka v našom EUGENIKA ESHOPE, do poznámky pri objednávke uveďte VIA2018E – a automaticky sa dostanete do zlosovania, kde traja z vás získajú 30% zľavu na nákupy na všetky knihy a doplnkový tovar počas celého roka 2019.


Súvisiace články:

Cesty našej duše. Pútnik vo svete: India, Nepál, Thajsko, Čína, Japonsko…


– Šťastní a zdraví, doma aj na pracovisku. Zharmonizujte si prostredie podľa Feng šuej


Tento čas je ako stvorený k očiste priestoru, vydymovaniu, vonným tyčinkám či sviečkam



Klik 🙂


foto: https://pixabay.com/


 

Pridaj komentár