Nový čínsky rok sa začína 25. januára 2020 a ponesie sa v znamení bieleho kovového potkana.

Máme tu rok, kedy by sme mali viac počúvať iných, pozorovať, ísť až za svoje myšlienky, iba tak nám tento rok prinesie úspech a prosperitu. Ľudia, ktorí sa pozerajú ďalej ako iba na seba, dokážu v tomto roku veľké veci.

Tento rok nič nikomu neodpustí, je začiatkom 12 ročného cyklu čínskeho zodiaka. Akákoľvek investícia (zlá aj dobrá) znásobí váš vklad. Je to, ako keby ste si do čerstvo pooranej zeme zasadili semienka. Stačí dobrá myšlienka, motivácia, aby sa vám mohlo začať v tomto roku dariť.

Biely kovový potkan 2020 prináša spravodlivosť, úľavu od bezmocnosti, je to rok transformácie. Bude symbolom inteligencie, adaptability, láskavosti, kreativity, predvídavosti.

Energia kovu je ostrá a tvrdá, prináša niekedy až neľútostný boj, potkan v brnení nepripúšťa prehru a nepozná strach. Biela farba je symbolom čistoty a vysokej morálky.

Dva piliere, ktoré spolu držia energiu tohto roka, slavobránu pre tých, ktorí nesú pred sebou čistý štít, otvorenú myseľ a láskavé srdce. Mnoho ľudí sa bude v energii potkana zaujímať o dianie vo svete a chápať vzájomnú prepojenosť. V čase krízy je potkan schopný rýchlo a vynaliezavo nájsť riešenia, vtedy dokáže čerpať úžasnú silu zo všetkých skrytých zdrojov, aby zvládol aj tú najobtiažnejšiu situáciu. Rovnako tak bude vyhľadávať človek v roku potkana rušné prostredie, kde bude môcť riešiť problémy, aj doteraz introvertní ľudia budú mať väčší záujem byť vonku, kde sa niečo deje.

Aj keď sa zdá, že tento rok sa bude niesť iba v pohybe, aktivite a v idealistickom myslení, čo je pozitívne, tak si treba dávať pozor na intenzivitu svojich emócii. Ľahko môžu skĺznuť do hnevu, žiarlivosti, sebectva a pritom sa človek môže paradoxne prezentovať ako šťastná, očarujúca bytosť.

Pre tento rok by malo platiť motto: Trpezlivosť a opatrnosť.

Je umením usporiadať si veci v živote tak, aby pritiahli priaznivé okolnosti, vytvoriť dokonalé pole pre cirkuláciu energie. Číňania veria, že keď sú energie priaznivé, tým je nižšie riziko na pritiahnutie negatívnych, nízkych energií.

Začína sa nový 12 ročný cyklus, ktorý prináša nove začiatky, kedy začína prúdiť energia obnovy. Preto by mal byť rok 2020 pre všetkých rokom veľkého úspechu a príležitostí vo financiách a v láske.

Podľa FENG ŠUEJ nepriaznivý účinok kovového potkana znížime, bielou a modrou farbou, tiež nosením ochranných červených náramkov. Jeho priaznivý účinok podporime soškami potkana, draka, polodrahokamami krištálu, achátu a selenitu, tiež bielymi sviečkami.


Autorka článku: Monika Jančíkova

vedúca kníhkupectva Eugenika v Bratislave




TIP redakcie Eugenika:

Znamenia čínskeho zverokruhu síce u nás poznáme, predsa však o nich vieme podstatne menej ako o „našich“, tzv. západných. Autori tejto knihy sa snažia túto medzeru zaplniť.

Najprv podrobne charakterizujú jednotlivé znamenia, a to zvlášť v prípade žien a zvlášť mužov. Delia ich pritom do niekoľkých skupín na určité typy. Až potom prechádzajú k analýze možných vzťahov, pričom najprv usporadúvajú jednotlivé páry – ako výsledok všetkých možných kombinácií – do niekoľkých hlavných skupín podľa určitého sytému, ktorý v usporiadaní čínskeho zverokruhu objavili. Každá skupina je niečím charakteristická a páry, ktoré do nej patria, majú spoločnú základnú filozofiu alebo prístup k láske a partnerstvu.

Podľa autorov môže ísť jeden zo 4 typov: romantické, filozofické, duchovné alebo hniezdové manželstvo (nech vás nemýli pojem „manželstvo“, ktorí si autori zvolili, a to z rôznych dôvodov, ktoré v knihe vysvetľujú). Analýze každej skupiny je venovaný veľký priestor a pre lepšie pochopenie autori používajú množstvo podrobne rozoberaných príkladov, väčšinou vzťahy známych osobností z kultúry a histórie. Samozrejme, že aj každá dvojica v rámci skupiny je potom ešte charakterizovaná zvlášť, ale už iba niekoľkými vetami. Osobitný význam je prisudzovaný párom patriacim do tzv. vektorového kruhu, ktorý autori odvodili zo spôsobu usporiadania čínskeho zverokruhu (to všetko samozrejme nájdete v knihe vysvetlené), a párom tvoreným rovnakým znamením.

Partnerstvo podľa čínskeho zverokruhu je rozhodne zaujímavou knihou, no nie len preto, že predstavuje protiváhu oveľa väčšieho množstva kníh o vzťahoch, vychádzajúcich zo západnej astrológie. Je pozoruhodná aj pre spôsob, akým autori zozoberajú možnosti a prejavy partnerstva, resp. manželstva.

Knihu kúpite za najlepšiu cenu TU






Photo: publicdomainpictures.net/, Karen Arnold
License: CC0 Public Domain






Súvisiace články:

 

 

 






Pridaj komentár