Šungit je cca 2 miliardy rokov starý kameň a jeho pôvod je dodnes nejasný. Existujú teórie, že je to pozostatok obrovského meteoritu, rozpad planéty Faethon, alebo je to kameň sedimentárneho pôvodu z mikroorganizmov pravekého mora, vulkanicko – tektonický spojený s veľkou erupciou Slnka.

Vyznačuje sa vysokou pevnosťou, hustotou, chemickou stabilitou. Má vynikajúcu elektrickú vodivosť. Základom šungitu je uhlík, takisto ako u diamantu a grafitu, líši sa len svojou štruktúrou. Zvykne sa mu hovoriť aj  čierny diamant. Molekuly sú podobné futbalovej lopte a nazývajú se FULLERENY – je to špeciálny typ molekulárnej formy uhlíka. Šungit je jediný nerast na Zemi, ktorý obsahuje tieto fullereny. Jeho nálezisko sa nachádza sa iba na jednom mieste na svete, v Ruskej oblasti Karélia, neďaleko hraníc s Fínskom.

  • Šungit tromel, drť obsahuhe 10 až 30 % inkluzií ako je pyrit, kremeň a iné minerály.
  • 99 až 100 percentný šungit (čierny kameň s kovovým leskom) sa nachádza v hornine v malých zhlukoch a preto je vzácnejší a drahší.
Fullereny. Molekuly obsahuju atómy uhlíka c60, štruktúrou pripomínajú futbalovú loptu.

Liečivé účinky:

– Voda zo šungitu lieči choroby srdca a pečene, pankreas, obličky, žalúdok a zápal žlčníka, alergie, anémie, reumatizmus.

– Čistí a absorbuje z vody ťažké kovy, železité prísady, organické zlúčeniny a mikróby.

– Používa sa aj v kozmetike a pitím tejto vody sa zbavujeme aj psychických záťaží.

– Pre náš organizmus, zdravie aj psychiku je veľmi dôležitá kvalita vody. Šungitová voda má kvalitu filtrovanej vody s liečivými účinkami. Môžete ju piť dlhodobo.

  • Šungit vo svojom prirodzenom prostredí, kde má dostatok vlhkosti a nezanáša sa nečistotami, vydrží a udrží si svoje liečivé účinky omnoho dlhšie, ako ten, ktorý používate doma. Pri správnom čistení a nabíjaní vám však vydrží minimálne niekoľko mesiacov aj rokov.
  • Šungit, ako aj iné minerály a polodrahokamy, ktoré používame na liečenie a vkladáme do nich naše emočné stresy, choroby a neutralizujú negatívne vibrácie, nečistoty nášho okolia, potrebujú našu starostlivosť. Občas do nich vložíme viac „bolesti“ ako dokážu kamene uniesť a vtedy, keď nie sú včas kamene odobraté a nabité, vzniknú na ňom praskliny, alebo zmenia farbu, prípadne nám vrátia negatívnu energiu naspäť.

Starostlivosť o Šungit:

Na pitie: Šungit umyte pod tečúcou vodou a dajte ho do džbánu s pitnou vodou. Už po 1 hodine pôsobenia šungitu, môžete vodu piť.

  • Najlepšie je nechať šungit vo vode 3-4 hodiny, najviac 15 hodín.
  • Predtým ako ho znova použijete, môžete ho dať nabiť na 2-3 hodiny (nemusíte to robiť zakaždým použitím).
  • Nabíjajte ho na Slnku, alebo dennom svetle. Môžete ho dať nabiť aj ku krištáľovej drúze ( horský krištáľ).
  • Doporučuje sa raz za dva mesiace namočiť ho do roztoku z jedlej soli, tým sa obnovia jeho regeneračné schopnosti.

Energetické, priestorové žiariče: Pokiaľ používate Šungit ako odrušovač, pohlcovač elektrosmogu a na neutralizovanie silných, škodlivých geopatogénnych zón a máte ho položený v priestore, je dobré ho ponoriť raz za dva mesiace na celú noc do vody (pyramídy, gule, tromlované kamene a iné). Ráno ho dajte na niekoľko hodín nabiť na slnko, alebo denné svetlo. „Šungit má rád vodu“.

Panenská očista“: Šungit strčte do zeme na tri dni, potom umyte pod tečúcou vodou a nechajte nabiť na Slnku.

Na liečenie: Šperky, doštičky zo šungitu, ktoré sa používajú na liečenie nervového systému a emočných stresov, cievnych ochorení, nabíjajte rovnakým spôsobom ako priestorové žiariče a podľa návodu výrobcov.

Šungit nie je placebo efekt: Potvrdili to napr. výskumy na lekárskej klinike v Kazani. V priebehu rokov 2005-2007 bol dokázaný pozitívny terapeutický účinok šungitovej minerálnej vody v komplexnej liečbe pacientov. Bol potvrdený laboratórnymi údajmi, ultrazvukovými testami i vizuálnou kontrolou po terapeutickej liečbe. Naďalej sa robia výskumy a možnosti využitia Šungitu. Napríklad výskum, podľa ktorého šungit dokáže pohlcovať ťažké radioaktívne látky z kontaminovanej vody.

Známe sú aj tzv. Šungitové komnaty, ktoré majú svoju dlhú liečebnú históriu v bývalom ZSSR. Komnata je obložená šungitovými kamennými doskami, prvá takáto komnata bola otvorená v Soči.

Šungitová liečebná technika zažíva znovu celosvetový boom, jej podkladom sú novodobé štúdie liečebných účinkov šungitu, robené najmodernejšími metódami nielen v Rusku, ale aj ďalej na západ od našich hraníc, v Anglicku, Švajčiarsku a pod.

V Karélii existuje niekoľko miest, nálezísk a podľa toho má šungit vždy iné fyziologické vlastnosti; avšak, všetky testované vzorky, ktoré obsahujú fullereny majú vlastnosti, ktoré majú pozitívny vplyv na človeka.

  • Farba kameňa, závisí na jeho zložení. Môže byť čierna, šedá, alebo popolavá a niekedy prechádza rôznymi odtieňmi farieb.
  • V testovaných vzorkách šungitu nebolo nájdené žiadne olovo ani kadmium, tiež nebola nebola stanovená žiadna rádioaktivita.
  • Okrem fullerenov šungit obsahuje aj iné minerálne prvky.

Šungit taktiež prispieva k dosiahnutiu potrebnej vnútornej rovnováhy. Tento jav je založený na schopnosti okamžite meniť šungitové ióny, ktoré selektívne eliminujú niektoré škodlivé látky z tela. Šungit je tiež schopný dodať ľudskému organizmu nevyhnutné makro a mikro-prvky. Ľudský organizmus si zoberie iba to, čo mu v danej chvíli chýba.

Tak napríklad, geológ Drahtwert, pôvodne zo Sibíri, v roku 1922 predstavil koncept „litofagija“, čo znamená „jesť kameň“.

Drahtwert si všimol, že divé zvieratá, ako sú jelene, vlci či soby, čas od času olizovali kamene. Myslel si, že zvieratá týmto spôsobom získavajú v prírode potrebnú soľ. Ukázalo sa však, že kamene šungitu, ktoré olízali zvieratá, nemajú nič spoločné so soľou. V rámci podrobného vedeckého výskumu bola stanovená vyššie uvedená výmena iónov medzi kameňmi a živými tvormi. Živé organizmy si zoberú z kameňov tie prvky, ktoré organizmu chýbajú, súčasne mnohé prvky, ktoré sú pre organizmus škodlivé, sa eliminujú.

Akokoľvek sa rozhodnete šungit používať, prajem Vám pocítiť jeho liečebné účinky a spojiť sa s jeho silou vesmíru a našej Zeme. Energie, ktorá je miliardy rokov stará a je v každom z nás jeho malá čiastočka.

TIP redakcie Eugenika:

Šungit, křemen a voda

Autor: Julia Doronina, Oľga Romanova

Pôvodná cena:8.60 EUR
Naša cena:7.74 EUR
Zľava:10.00 %

Šungit je v súčasnosti veľmi populárny. Je to zvláštny kameň (hornina podobná čiernemu uhliu), ktorý má liečivé vlastnosti. Hoci sa nachádza iba v Rusku, dnes ho už dostať na mnohých miestach. Zďaleka nie každý však vie, na čo a ako sa vlastne používa. Táto kniha je k nemu vynikajúcou praktickou príručkou. No neobmedzuje sa iba na šungit. Pojednáva sa aj o kremeni, o ktorom toho bežný človek veľa nevie. Kremeň má pritom tiež silné liečivé účinky.

Oboje, šungit aj kremeň, sa spája s vodou. Najľahšie a najlepšie sa totiž liečivé účinky týchto kameňov zužitkovávajú tak, že sa vhodia do krčahu s vodou, ktorá sa potom pije. Voda, v ktorej bol namočený šungit alebo kremeň, je „zázračná“.

Šungit ničí a pohlcuje všetko, čo škodí, no naopak koncentruje a obnovuje všetko, čo prospieva. S kremeňom súvisí chemický prvok kremík; kniha odborne pojednáva o jeho význame a obsahuje aj recepty na jedlá bohaté na kremík. No a ešte tu nájdete aj kapitoly o účinkoch predmetov v tvare pyramídy, o zlatej, striebornej a medenej vody a o patogénnych zónach.

Knihu kúpite za najlepšiu cenu TU




Odporúčame:

Šungit 90% – Guľa leštená

Šírka: 30 mm

Pôvodná cena:19.00 EUR
Naša cena:17.10 EUR
Zľava:10.00 %

+

Šungit 98% – Pyramída 5 cm leštená

Šírka: 35 mm, Výška: 50 mm

Pôvodná cena:15.00 EUR
Naša cena:13.50 EUR
Zľava:10.00 %

+

ŽEZLÁ SILY – šungit + karelský mastenec / leštené

Šírka: 30 mm, Výška: 110 mm

Pôvodná cena:62.00 EUR
Naša cena:55.80 EUR
Zľava:10.00 %

Ďalšie šungitové výrobky: šungitové pyramídy, žezlá, tromely, alebo drť nájdete v našom eshope TU


foto: Jaro Pavliga + wikipedia – Author: Itamblyn. This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International, 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license.


Pridaj komentár