V stredu 23. októbra postúpilo Slnko na oblohe z astrologického znamenia Váhy do Škorpióna. Po tom, ako sa nám vyjasnili a usadili kľúčové vzťahy v živote, sme sa posunuli do obdobia veľkej vnútornej transformácie, odumierania starých foriem a prevratnej regenerácie. Do 21. decembra bude narastať presila tmy, aby sme sa mohli ponoriť hlboko do seba a vyniesť na svetlo sveta diamant v nás.

V pondelok 28. októbra o 4,40 nad ránom nastane novolunie v Škorpiónovi, keď sa Slnko a Mesiac ocitnú znova na nebi vedľa seba a vydajú sa na ďalšiu mesačnú púť. Témy, ktoré vám tieto dni okolo novu prichádzajú, môžu byť dramatické a môžu aj bolieť. Je to preto, že city a emócie prežívame v tomto čase veľmi intenzívne. Škorpión je silný, vo vnútri precitlivelý, a navonok tvrdý, je nekompromisný, dokáže sa veľmi ovládať a pocity skrývať, aj keď ním lomcujú túžba a vášeň. Škorpión prináša v roku 2019 veľkú zmenu, transformáciu, regeneráciu a liečenie.

Podobne ako zviera-škorpión chráni pancier, ktorý rastie s ním, a keď prejde do ďalšej etapy vývoja, starého sa zbaví, aby si vytvoril nový. Tieto prechody sú vždy chúlostivé. Vtedy je najzraniteľnejší, a preto má v zásobe jed. Len čo nový pancier stvrdne, zviera-škorpión sa opäť stane silným, neskrotným a nezlomným. Prijatie straty dokáže premeniť na silu v novej kvalite…

Táto vnútorná i vonkajšia premena sa nedá kontrolovať, vlastniť, popísať ani uchopiť, je ju možné iba prežiť, precítiť a uvedomiť si, že staré musí odísť, aby prišlo to nové, zdravšie, lepšie a krajšie. Tak je to aj v spoločnosti. Žijeme v hektických časoch, keď sa deje v nás i okolo nás veľa hlbokých a rýchlych zmien. Vnímame s tým spojený nepokoj a dolieha na nás tlak stresu zvonka. Tlak na nás sa neustále zvyšuje a my sme nútení sa rozhodovať, čoho sa z toho, čo sme mali doteraz v živote, dobrovoľne vzdáme, čo vyhodíme a čo opustíme. Ide to ťažko, lebo zatiaľ nie je ujasnený smer. No za chaosom nasleduje vždy nový poriadok.

Novolunie v škorpiónovi je teda silné a hlboko transformačné. Otvorte vaše osobné témy a rozhodnite sa, ako ďalej. Už nemôžete mať to všetko, čo doteraz. Prepusťte všetky staré formy, nefunkčné vzťahy a presvedčenia, ľudí a veci, ktoré vás zaťažujú… Vzdajte sa strachu, že sa môžete pri rozhodovaní zmýliť. Strach je možné prekonať a prekročiť na vašej ceste len ruka v ruke s jeho opakmi – dôverou a vierou. Odvážne dôverujte a zdravo verte, že keď budete počúvať vašu intuíciu a srdce – nie okolie, alebo vašu myseľ – všetko sa bude vyvíjať pre vaše najvyššie dobro.

Transformácia sa vlastne deje sama, pokiaľ vy sami seba neblokujete a váš vlastný vývoj nesabotujete. Koniec koncov zmena je zákonom a prirodzeným prejavom života a sveta, ktorého sme súčasťou. Buďte preto trpezliví, stačí, ak pôjdete každý sám za seba a so sebou – pomaly, krok po kroku – a ten ďalší krok vám medzitým do života príde 🙂 V spojení s pokorou, súcitom, láskou a Vašim vyšším múdrym JA, to zvládnete.

Afirmácia: Každé moje rozhodnutie je správne. Kráčam pokojne a isto vpred.




Pridaj komentár