Milí naši priatelia a čitatelia,

radi by sme vám predstavili autorskú dvojicu, ktorá sa zaoberá tarotovými kartami. Sú ňou nemeckí manželia a naši dlhoroční priatelia Johannes Fiebig a Evelin Bürgerová.

Johannes Fiebig sa narodil v roku 1953 v Kolíne. Študoval sociológiu, psychológiu a históriu. K jeho prvým prácam patrilo zamestnanie učiteľa a redaktora. V roku 1989 založil spolu s Evelin vydavateľstvo Koenigsfurt, predchodcu súčasných dvoch vydavateľských firiem Königsfurt-Urania a AGM-Urania. Od roku 2018 je na dôchodku.

Evelin Bürgerová sa narodila v roku 1952 v meste Kiel. Vyštudovala sociálnu prácu a jej prvým povolaním bola práca v ochranných strediskách pre ženy a občianskych strediskách.  Vo vydavateľstvách, ktoré založila spolu s Johannesom, mala na starosti reklamu a marketing. Od roku 2017 je na dôchodku.

Johannes a Evelin spolu majú dve deti. Bývajú v Nemecku na pobreží Baltského mora.

Čo sa týka tarotu, Johannes do jeho interpretácie a možností využitia vniesol veľa nových poznatkov aj praktických i kreatívnych nápadov, a to aj vďaka svojim znalostiam psychológie a záujmu o sny, mytológiu a veštecké systémy. Spolu s Evelin napísali viac ako 20 kníh o práci s tarotom, ktoré boli preložené do vyše tuctu jazykov a ich celkový predaj dosiahol niekoľko miliónov. 

Hlavný odkaz autorskej dvojice J. Fiebig/E. Bürgerová, čo sa týka tarotu, znie:

Používať tarotové karty a rozumieť im, čiže ich vykladať, sa učíte postupne. V prípade potreby sa nebojte pozmeniť alebo si prispôsobiť výpoveď – brať do úvahy rôzne kultúrne vzory, vplyv náhody a vlastnú skúsenosť, svoj vlastný jedinečný pohľad na vec, ktorý sa môže zo dňa na  deň meniť.

Webová stránka autorov: www.fiebig-und-buerger.de

Tarotové karty môžu byť zdrojom cenných poznatkov, lepšieho pochopenia seba i druhých, ako aj možnosťou zaujímavej, obohacujúcej zábavy. Zvlášť teraz, kedy je svet ešte stále výrazne uzavretý a obmedzený (a prirodzene k tomu prispieva aj obdobie vrcholiacej zimy), je ponor do vnútra jednou z najlepších možností, ako tento čas využiť.

Pozrite si teda našu ponuku na tému tarotu:

Tarot Rider-Waite – Základy

Autor:Fiebig Johannes

Pôvodná cena:8.90 EUR
Naša cena:8.01 EUR
Zľava:10.00 %

Toto je najpodrobnejšia kniha o tarotových kartách, aká sa dá nájsť! Podrobne popisuje,  rozoberá a vysvetľuje každú jednu zo 78 kariet celého Tarotu: všetky symboly, postavy, predmety, výjavy dokonca použité farby ktoré sú na nej zobrazené.

Ďalej nasleduje výklad danej karty v týchto kategóriách: základný význam, duchovná skúsenosť, denná karta, prognóza/tendencia, láska a vzťahy, úspech a šťastie v živote.

Okrem toho sa ty vysvetľuje všeobecný význam rôznych skupín kariet:  Veľká a Malá arkána,  mince, palice, meče, poháre, dvorné karty.
Aby sa vyššie uvedené vôbec dalo zužitkovať, nájdete tu návod na desať možností výkladu (s rôznym počtom kariet), desať možností, ako si vyložiť iba jednu kartu, a desať všeobecných pravidiel výkladu.

Ak vás zaujíma Tarot, táto kniha vám nesmie chýbať!

+

Základní výklady Tarotu

Autor:Banzhaf Hajo

Pôvodná cena:9.90 EUR
Naša cena:9.11 EUR
Zľava:8.00 %

Ak si chcete sami vykladať karty a vedieť úplne presne, čo ktorá karta vo výklade znamená, táto príručka je na to ideálna!
Každej karte je venovaná dvojstrana, obsahujúca nasledovné: Podrobný popis symbolov, ktoré sú na karte vyobrazené, a ich významov. Všeobecný význam karty. Všeobecný význam karty v prípade, že sa pýtate na vzťahy, alebo na prácu. Význam karty v prípade, že vám vo výklade vyjde ako tzv. kvintesencia. 

Asi najlepšie sú špecifické významy karty podľa toho, aký výklad si zvolíte a na akom mieste v rámci tohto výkladu sa karta nachádza. Pre tento účel kniha ponúka 3 výklady; ten najvodnejší si môžete zvoliť podľa toho, čo vlastne chcete s pomocou kariet zistiť. Pri každom z týchto výkladov sa ťahajú 4 karty. Ide o Orákulum lásky, Kompas a Slepé miesto. Orákulum lásky sa týka vzťahov: zistíte, čo si o vás myslí druhá osoba; ako vzťah vnímate vy; o čo momentálne ide; a čo máte robiť (rada). Kompas je použiteľný pri akejkoľvek téme, ak chcete vedieť, ako sa bude určitá záležitosť vyvíjať. A napokon Slepé miesto je skôr psychologický výklad, ktorý vám môže pomôcť uvedomiť si, čo máte vo svojom podvedomí, ako pôsobíte na druhých a čo by ste mali robiť, aby ste lepšie rozvinuli svoj potenciál alebo prekonali určité problémy.






Pridaj komentár