K najpozoruhodnejším fenoménom na poli súčasnej spirituality a filozofie rozhodne patrí Esther Hicks a jej „učenie Abraháma“. Táto veľmi sympatická postaršia Američanka už dlhé roky dokáže uvoľniť a otvoriť svoje vedomie tak, že cez ňu komunikuje „širšia kolektívna inteligencia“ pomenovaná Abrahám. Toto meno ani jeho pôvod či význam nie je vôbec podstatný – a ani to, či niekto takýto jav nazýva „channeling“ (sama Esther tento pojem nikdy nepoužíva a nestotožňuje sa s ním), alebo či verí tomu, že se jedná o prejav nejakej inej entity a pod. Dôležité sú samotné myšlienky, odpovede na otázky, vysvetlenia, reakcie a rady, ktoré prichádzajú „cez“ Esther na jej seminároch; tie vždy tvorí nedlhý (max. polhodinový) úvod a potom niekoľkohodinová séria otázok a odpovedí, čiže vlastne debata s poslucháčmi.

Učenie Abraháma sa samozrejme šíri aj formou kníh. V slovenčine ich všetky vydala Eugenika.

Na YouTube je možné vypočuť si stovky až tisícky hodín zvukových záznamov zo seminárov Abraham-Hicks.

Nižšie uvádzame preklad časti odpovede na otázku, čo má človek robiť, keď je znepokojený z toho, čo sa dnes deje na svete v spojení s klimatickými zmenami a všeličím ďalším hrozným.

Určite sa nájdu ľudia, ktorých tieto slová Esther alias Abraháma pobúria. Kto však dá šancu ich hlbšiemu zmyslu, otvorí sa mu úplne iný pohľad na mnohé veci. A ako všetci (teoreticky) vieme, len úplne iný, radikálne iný pohľad na veci odjakživa viedol k prevratným objavom, úžasným vynálezom aj osvieteným duchovným stavom…

* * *

Ste prispôsobivé bytosti. Nie ste krehkí, zraniteľní ani ohrození. Ale ak sa vžijete do tej hlúpej hry, zahatáte si cestu k dobru a blahu, ktoré tu pre vás je. Všetko dobré je pripravené začať k vám prúdiť, ale vy si okolo seba staviate múry a bránite riešeniam tým, že sa stále sústredíte len na problémy a fakty. Nie je totiž možné otvoriť sa riešeniu tak, že v sebe máte aktívne vedomie problému.

Vaša planéta je zdravá; vy len nemáte dostatočný odstup, aby ste získali širší náhľad.

Netvrdíme, že tu nie je čo zlepšovať, ale tvrdíme, že stále len omieľať to, čo je problematické alebo nedobré, vám nikdy, NIKDY nepomôže dospieť k riešeniam, ktoré hľadáte!

Flóra ani fauna si nerobí starosti, proste sa len presúva do čo najvhodnejších podmienok. Jednotlivé súčasti ekosystému sa adaptujú, pohybujú a menia v súlade s energiou Zdroja.

Ako viete, či niečo vyhynulo, alebo to len expandovalo či vyvinulo sa? Ako viete, či nešlo len o adaptáciu, prispôsobenie sa novým podmienkam a zmenu?

Niektorým ľuďom vyhovuje trvať na tom, že naša planéta podlieha skaze. Lenže v skutočnosti   neprebieha žiadna degenerácia, ale vývoj (you are not devolving, you are evolving). Nemiznete, ale znovu sa objavujete (you are not disappearing, you are re-appearing).

Vaša planéta je v poriadku. Je tu omnoho viac dôkazov prospechu, ako škôd. Evolúcia všetkého, čo sa nachádza na tejto planéte, sa zlepšuje. Pretože už na úrovni buniek dochádza k žiadaniu, a to bez odporu (v zmysle „pros a dostaneš“ – pozn. red.). Na bunečnej úrovni, ktorá je základom všetkého hmotného, dochádza k žiadaniu bez akéhokoľvek odporu. Prečo teda vy ľudia dramaticky zveličujete nevyhovujúce podmienky či okolnosti a využívate ich ako výhovorku, aby ste nedovolili svojim bunkám prijímať to, o čo žiadajú?! Keby hoci aj všetci ľudia na svete sledovali iba záznamy či videá plné dôkazov toho, aké je to tu zlé, ani tak by to nestačilo na to, aby kolektívne zničili túto planétu. Vy totiž nepredstavujete hlavnú vibráciu tejto planéty. Hlavná vibrácia tejto planéty prebieha na bunkovej úrovni, na mikroskopickej úrovni, na živočíšnej úrovni, na rastlinnej úrovni, na úrovni energie Zdroja. Bez ohľadu na to, ako zle sa mienite cítiť, nemôžete to pokaziť nám ostatným.

Chápeme, že sa o svoju planétu bojíte preto, lebo si ju veľmi ceníte. Len žiaľ vy ľudia máte vo zvyku tomu, čo je pre vás vzácne, pripisovať krehkosť. Nie je však možné vidieť túto planétu ako krehkú a ohrozenú a súčasne byť v súlade so Zdrojom vo vašom vnútri.

Viete vy vôbec, čo energie to stálo/stojí, aby sa táto planéta začala točiť okolo svojej osi a obiehať v tej správnej vzdialenosti okolo Slnka a od ostatných planét a aby to tak bolo stále?! Tušíte vy vôbec, ako to tu prosperuje a ako dobre to tu funguje?!

Veľmi si želáme, aby ste si uvedomili, ako dobre sa máte. A ešte väčšmi si želáme, aby ste pochopili, že všetka vaša moc spočíva tu a teraz. Máte moc cítiť, či ste v rozpore, alebo v súlade sami so sebou. Viete vycítiť, či ste v súlade s dobrom, blahom a poznaním, alebo či ste s ním v nesúlade. A čím viac vám záleží na tom, ako sa cítite, tým viac úžitku prinášate aj ostatným, pretože všetci učíme svojím príkladom…


Súvisiace články:

 – Abraham Hicks – Existujú tri univerzálne zákony

 – Proč v médiích vidíme bolest a cenzuruje se rozkoš? (Abraham-Hicks)

– Tip na knihu: Esther a Jerry Hicks – Pros a dostaneš 2

 – Kritika pozitívneho myslenia a pravda o ňom

 – Tip na darček – Kľúč ku všetkým vzťahom


 

Pridaj komentár