Veľmi obsiahla kniha, ktorá vás dosť komplexne vovedie do problematiky zdravia, ochorenia a liečenia. Hlavná myšlienka je pritom tá, že žiadna choroba nevznikne len tak, ale má svoju príčinu – v nás! Prijať túto základnú tézu znamená prestať žiť ako obeť a začať byť slobodným, uvedomelým tvorcom či pánom svojho života a všetkého, čo sa v ňom deje.

Ruský autor Alexander Svijaš má svojrázny štýl písania a vysvetľovania: unikátnu zmes pragmatickosti, hlbokého vhľadu, presného pomenovania vecí a dosť dobrého humoru. Práve jeho odľahčený tón a schopnosť strieľať si z hocičoho je skvelým protipólom „serióznej“ duchovnosti, ktorá berie samu seba priveľmi vážne a tým pádom ľahko skĺzava do skostnatenosti. Svijaš vás však svižne preberie k životu svojím občasným nečakaným sarkazmom.

Aby ale nedošlo k omylu: jeho kniha je plná užitočných a funkčných konkrétnych návodov, rád, dôležitých informácií a zaujímavých poznatkov.

Veľký dôraz kladie na energie, čiže neviditeľné, avšak nosné súvislosti. Analyzuje a objasňuje aj rôzne alternatívne metódy, postupy či terapie, ku ktorým sa utiekajú ľudia nedôverujúci klasickej medicíne a doktorom. Na niektorých niečo kritizuje, prípadne niektoré fakty uvádza na pravú mieru  s erudovaným odôvodnením, iné odporúča s upozornením na niektoré dôležité skutočnosti, ktoré treba brať do úvahy.

Publikácia je koncipovaná ako praktická príručka alebo učebnica – je prehľadne usporiadaná a na konci každej kapitoly sa nachádza súhrn hlavných myšlienok či informácií.

Cesta k zdraviu či uzdraveniu sa vám otvorí jedine vtedy, ak sa pokúsite pochopiť, ako ste si sami vytvorili také zdravie, alebo skôr taký zdravotný (či chorobný) stav, aký dnes máte.

V prípade, že máte aspoň trochu otvorenú myseľ a zdravie je pre vás dôležitejšie než vaše ego, táto kniha vám pomôže uvedomiť si – a teda následne aj aktívne zmeniť – veľa vecí. Alexander Svijaš sa vás bude snažiť „prebudiť“ s humorom, takže by to malo byť stráviteľnejšie. Určite sa pri tomto čítaní na nejednom mieste pobavíte.

Jeho filozofia (vybudovaná na základe životných skúseností a pozorovania) hovorí, že ak ochorieme, znamená to, že „potrebujeme“ byť chorí. Naše telo sa nám totiž snaží prostredníctvom ochorenia niečo povedať. Autor túto filozofiu podrobne rozvádza a  vysvetľuje, ako sa „objednávajú“ ochorenia a aké duchovné „výchovné procesy“ sa realizujú práve chorobou. Tieto koncepty sa možno na prvý pohľad zdajú byť postavené na hlavu, ale uvidíte, že to všetko má logiku a hlboký význam.

Hlavným cieľom je však samozrejme skryté príčiny nielen pochopiť, ale odstrániť. Naučíte sa tu, ako pracovať s energiou a meniť negatívne presvedčenia na pozitívne. Po prečítaní tejto knihy sa už nikdy nebudete na žiadny zdravotný problém dívať rovnako a hlavne si už nikdy nebudete pripadať ako obeť choroby. Vaše zdravie je len a len vo vašich rukách – a vo vašej hlave!

Viac v knihe:

Alexander Svijaš – Zdraví je v hlavě, ne v lékárně

Cesta k zdraviu či uzdraveniu sa vám otvorí jedine vtedy, ak sa pokúsite pochopiť, ako ste si sami vytvorili také zdravie (alebo chorobný stav), aké dnes máte. Ak máte aspoň trochu otvorenú myseľ a zdravie i šťastie je pre vás dôležitejšie než vaše ego, táto kniha vám pomôže uvedomiť si – a teda následne aj aktívne zmeniť – veľa vecí. Alexander Svijaš to ešte k tomu robí s humorom, takže by to malo byť stráviteľnejšie. Určite sa pri tomto čítaní na nejednom mieste pobavíte.

Z vážnejšieho hľadiska máte šancu pochopiť, prečo „potrebujete“ byť chorí; čo sa vám vaše telo snaží prostredníctvom ochorenia povedať. Autor vysvetľuje, ako sa „objednávajú“ ochorenia; aj aké duchovné „výchovné procesy“ sa realizujú práve chorobou. Tieto koncepty sa možno na prvý pohľad zdajú byť postavené na hlavu, ale uvidíte, že to všetko má logiku a hlboký význam.

Pôvodná cena: 12.20 EUR, Naša cena: 10.98 EUR, Zľava: 10.00 %


foto: https://pixabay.com/sk/


 

Pridaj komentár