Nižšie uvádzam pár myšlienok z úst Esther Hicks (alias Abraháma). Nejde však o to, kto je ich autor či pôvodca. Ide o to, do akej miery sú vysvetlenia určitých súvislostí pravdivé, platné a pragmatické. Tieto sú.

Treba si to len overiť na vlastnej koži. Aj na pozorovaní iných ľudí, len tam je to ošemetnejšie, lebo nikto nikomu naozaj nevidí do hlavy a nemôže vedieť, ako sa daná osoba naozaj cíti (a teda aké vibrácie vysiela). Nejeden človek nevie povedať poriadne ani sám o sebe, ako sa naozaj cíti. Stále máme tendenciu niečo si nahovárať a nepriznávať. Akonáhle si však svoje skutočné pocity, nálady, myšlienky, názory, presvedčenia a očakávania začneme naozaj naplno uvedomovať a priznávať, súvislosť medzi X a Y bude nepopierateľná – a to nás oslobodí. („Poznajte pravdu a pravda vás oslobodí,“ povedal už Ježiš Kristus.)

Svoje myšlienky si naozaj vieme voliť. Sú to jednoducho len postupné, malé krôčiky na ceste nášho ducha – tak ako jednotlivé fyzické kroky nohami sú malé krôčiky na našej ceste životom dňom za dňom. Keby sme mali problém nájsť cestu, alebo prejsť bez nehody cez nejaký nevľúdny priestor, začali by sme klásť nohy opatrnejšie – pomalšie, vedomejšie, uvážlivejšie. Presne tak to treba robiť aj s myšlienkovými, duševnými krokmi. Aspoň v prípade, ak si pripadáte stratení alebo uviaznutí niekde, kde sa vám moc nepáči. V prípade, že je všetko v poriadku, len smelo bežte ďalej, nič príliš „pitvať“ a zdržiavať sa uvedomelou opatrnosťou v takom prípade netreba… 😉

* * *

Ak ste v súlade, nemusí vás zaujímať, ako vibrujú (čo vysielajú a teda vytvárajú, priťahujú) druhí – vy spoločné  vibrácie „prebijete“, ovládnete. (Pretože súlad má väčší vplyv ako nesúlad.)

Ovládate to, ako sa cítite, pretože viete ovládať to, čo si myslíte. Väčšina ľudí si myslí, že nemá inú šancu ako skrátka len reagovať na okolnosti. Lenže okolnosti sa ovládať nedajú, to je pokus o nemožné. Ovládať môžete len svoje vibrácie. A keď ovládate tie, ovládate všetko vo svojom živote.

Nie je možné dívať sa na to, čo je na svete zlé, bez toho, aby ste si tým neznemožňovali také nastavenie, ktoré by k vám pritiahlo to, čo považujete za dobré či správne. 

Väčšina občanov v našej demokratickej spoločnosti sa cíti byť rovnako neslobodná, ako väčšina občanov v akejkoľvek inej forme spoločenského zriadenia. Nesloboda totiž nie je o forme vlády, ale o takých vibráciách, ktoré znemožňujú prúdenie toho, čo je podľa vás dobré a blahodarné.

Akonáhle získate kontrolu nad svojimi myšlienkami, prestanete mať pocit nespravodlivosti. Namiesto toho sa vo vás prebudí chuť do života a chuť tvoriť, ktorú máte vrodenú.

Treba si vždy zvoliť takú myšlienku, ktorá vo vás vzbudí čo najlepší pocit. Nie takú, ktorá zodpovedá realite – čiže ktorá opisuje stav vecí taký, aký je. Opisovať stav taký, aký je, vás iba udržiava v tom stave, aký je. Až keď začnete rozprávať o veciach takých, aké by ste chceli, aby boli, začnete sa tak cítiť, začnete tak vibrovať (vysielať, vyžarovať)  – a potom veci také aj budú.

Odporúčame túto skvelú knihu

Dovoľ si to, čo chceš!

Autor: Esther a Jerry Hicks

Pôvodná cena:9.90 EUR
Naša cena:8.91 EUR
Zľava:10.00 %

Kniha zo série manželov Hicksovcov, ktorých dielo je vo svete známe aj ako „učenie Abraháma“. Jedinečné vysvetlenie toho, ako si utvárame svoje životy, ako naše myslenie ovplyvňuje všetko, čo zažívame, a ako nám naše pocity ukazujú, k čomu smerujeme. Nájdete tu konkrétne návody a príklady na zmenu k lepšiemu vo všetkých dôležitých životných oblastiach.

Na rozdiel od inej motivačnej literatúry tu nájdete veľmi reálny a podrobný rozbor procesu, akým sa formuje naše myslenie a život, a najmä naozaj fungujúci spôsob, akým sa dá zmeniť aj výrazne neuspokojivá situácia alebo vážny stav. Nejde pritom o žiadnu „vieru“, ale o pozoruhodné súvislosti, ktoré si môže každý sám overiť.

Nachádza sa tu jedinečný, logický a podrobný rozbor procesu, akým naše myslenie ovplyvňuje všetko, čo zažívame, ako nám naše pocity ukazujú, k čomu smerujeme, a ako je všetko založené na vibráciách, ktoré vysielame. Konkrétne návody a príklady na zmenu k lepšiemu vo všetkých dôležitých životných oblastiach predstavujú reálne fungujúci spôsob, akým sa dá zmeniť aj výrazne neuspokojivá situácia alebo vážny problém.

Vysvetlenia, ktoré Hicksovci ponúkajú, súvisia s presvedčením, že zmyslom ľudského života je radosť, sloboda, tvorivosť a večný proces rastu. Svojský, precízny jazyk autorov  čitateľa vtiahne do víru úplne nového pohľadu na život.


foto: https://pixabay.com/sk/images/search/vibration/?pagi=1


Pridaj komentár