Sme súčasťou tejto planéty a vesmíru, v ktorom si vytvárame zároveň svoj vlastný svet. Vplývame na naše okolie a práve tak okolie vplýva na nás. Manifestujeme svojho ducha a myšlienky cez hmotu, predmety, kreativitu, hudbu, diela a všetko sa to spätne zrkadlí v našom živote.

Správne zladiť toto vzájomné pôsobenie nás učí známa čínska metóda Feng šuej: ako urobiť svoj život šťastnejší a spokojnejší a ako sa naučiť žiť v súlade so svojím okolím a prírodou. V Indii toto umenie života poznajú pod názvom Vastu, vychádzajúce predovšetkým z védskej architektúry. V škandinávskych krajinách zase pod názvom Hygge.

Indiáni v predkolumbovskom období žili v súlade s prírodou a Zem vnímali ako živú bytosť, svoje príbytky prispôsobovali ročným obdobiam a chránili, harmonizovali ich rôznymi amuletmi a vykurovadlami. Zasahovali do toku prírody nenásilným spôsobom v súlade s Veľkým Duchom.

Japonské moderné Danšari je metódou ako si zjednodušiť život a zároveň hovorí o domove, ktoré má slúžiť na ochranu nášho zdravia a zaistenie pocitu bezpečia. Je to umenie upratovania. Predmety majú na náš život veľký vplyv. Spája Feng šuej s poriadkom a dizajnom.

Moderné európske Feng Šuej (feng-šuej, FengShui,feng shui), spája všetky tieto aspekty k vytvoreniu šťastného domova, je multikultúrne. Treba si zachovať svoj vlastný štýl a riadiť sa aj svojimi pocitmi a potrebami, tak aby váš domov (i pracovisko) bol pre vás útočiskom, kde sa môžete zregenerovať a tak isto môže byť láskavým a príjemným miestom pre vaše návštevy a priateľov.

Cez predmety a sa môžeme neverbálne prihovárať k svojmu okoliu, či už sme si toho vedomí alebo to ignorujeme. Tí, ktorí veria v túto prax, vedia aj o pozitívnych a silných účinkoch týchto znakov, symbolov a artefaktov, z ktorých každá predstavuje a zobrazuje konkrétnu príčinu a má konkrétny význam.

Podľa tohoto umenia umiestňujeme predmety tak, aby nám pomohli odpudzovať negatívne energie a priťahovať šťastie, zdravie a prosperitu. Napríklad podľa európskeho Feng Šuej, keď si na pracovisku zavesíte mapu sveta, je to znak veľkého človeka, svetoobčana, ktorému sa otvoria všetky cesty a dvere k úspechu a dobrým obchodným vzťahom.

Pokiaľ si chcete doma vytvoriť atmosféru pokoja a mieru, miesto kde môžete meditovať, posilniť svoju vnútornú silu, nájsť skryté odpovede vo vašom podvedomí či posilniť duchovnú energiu domova, možno nájdete v nami odporúčaných predmetoch presne to, čo vám tieto vibrácie posilní:

Soška – Biela TARA

Vyhotovenie: Kov, Meď

Soška je vnútri dutá, možno ju nechať poverenou osobou naplniť a požehnať, tzn. „Vdýchnuť jej život“. Zospodu sošky je kovová platnička, ktorá sošku uzatvára. Je vyrobená z kovu a potiahnutá meďou.

Predstavuje súcit, materský a ochranný aspekt. Je obdarená siedmimi očami ( na chodidlách, rukách, čele), čo znamená ostražitosť a súcit.

Jej podoba, energia je manifestáciou dlhého života, vyliečenia sa z chorôb a naplnenia:

–  ničí jedy
–  robí človeka neporaziteľným
–  vyžaruje rôzne svetelné lúče
–  dáva hlboký vnútorný pokoj
–  dáva božskú tvorivosť
–  prináša dlhovekosť


  • Na pritiahnutie šťastia a radosti (vhodné napríklad na Vianoce)

Roľnička SLNKO s ochrannou mantrou, symbolom šťastia

Roľnička mosadzná/ 9 cm

Veľká roľnička, ktorú si môžete zavesiť rovnako ako zvonkohru, v priestore bytu. Jasný zvuk roľničky privolá ochranu a rozozvučí srdce.

Ručne vyrobené v Nepále.


Roľnička – Ryba / 6 cm

staromosadz

Ryby sú symbolom bohatstva, múdrosti, šťastia a úspechu. Jasný zvuk roľničky privolá ochranu a poteší srdce.

Ručne vyrobené v Nepále.

 


  • Podporiť energiu zdravia a sily a lásky si môžete soškami a zároveň ozdobiť svoj domov…

Soška – 3 svätci / tmavá živica

Traja svätci – Fuk, Luk a Sau symbolizujú najdôležitejšie atribúty pre spokojný rodinný život.

Soška je vyrobená z tmavej živice (imitácia dreva), v detailne vypracovanom prevedení. Prináša energiu pokoja, krásy a luxusu.

Fuk – drží v rukách dieťa (alebo iný atribút rodiny ako je pečať), podporuje rodinné šťastie, dobré vzťahy a vzájomnú lásku.

Luk – drží v rukách knihu zákonov a sväté sútry (alebo zlatý ingot – zlatá tehlička). Predstavuje moc, autoritu, hojnosť. Zaisťuje kariéru, bohatstvo, dostatok finančných prostriedkov pre spokojný život.

Sau – v jednej ruke drží broskyňu, v druhej palicu. Symbolizuje dlhovekosť, dobré zdravie a múdrosť.

Umiestnenie: obývačka, pracovňa, sektor zdravia a rodiny podľa feng-shuei


  • Posilniť, ozdraviť vzťahy a pritiahnuť lásku si môžete magickou energiou týchto predmetov

Nálepka na sklo – Srdcová mandala

Slnečné mandaly sú malé šperky inšpirácie, ktoré svojimi úžasnými farbami prinášajú mier a harmóniu do vášho života. Umiestnite mandalu na okno a slnečné lúče, ktoré ňou prechádzajú, vás pozitívne naladia a roztancujú miestnosť nádhernými farebnými svetielkami.

Umiestnenie: na hladký čistý povrch – okno, sklenené dvere, okno automobilu, či akékoľvek vaše obľúbené miesto.


Soška – Mandarínske kačky – Symbol partnerstva a lásky, vernosti

Samec a samička sú samostatnom prevedení párovej sošky (nie sú spojené).

V tradičnej čínskej kultúre, sú mandarínske kačky symbolom lásky a vernosti. Tieto druhy kačíc na rozdiel od iných, sú spolu v páre po celý život. V odlúčení hlboko smútia nad stratou svojho partnera a zostávajú mu verný.

Vo feng šuej, pár mandarínskych kačíc symbolizuje šťastie v láske, romantiku, oddanosť, manželskú vernosť, jednotnosť, pretrvávajúcu vzájomnú lásku a úctu. Majú moc pritiahnuť lásku a partnera, prinesú vám príležitosti pre manželstvo.

Pre posilnenie lásky, romantiky a šťastia v manželstve, dajte mandarínske kačky podľa feng šuej do rohu lásky. V byte a dome sa feng šuej sektory určujú podľa mapky ba-kua (bagua). Môžete ich tiež umiestniť do JZ rohu spálne. Keď ste sám a chcete si prilákať partnera dajte si mandarínske kačky na stranu postele, kde spíte. Posteľ nedávajte úplne k stene, nechajte ju niekoľko cm od steny. Kačičky sa umiestňujú vždy v páre.


  • Keď chcete ochrániť svoj domov a rodinu, používajú sa vo feng šuej na to rôzne sošky a rituálne predmety.

Zvonkohra Jin Jang – Ba Gua / čierna

Zvonkohra je veľmi silným aktivačným nástrojom Feng Shui, ktorý predstavuje aktivitu, pohyb a jangovú energiu. Používa sa ako ochranný a tvorivý prostriedok energie.

Má 8 dutých trubíc, priťahuje to energiu šťastia, prosperity a bohatstva. Trubičky sú duté, aby sa zamedzilo stagnácií energie, aby mohla energia voľne prúdiť.

Symboly – Jin Jang a trigramy.

Jin Jang – symbol rovnováhy protikladov vo vesmíre.

Každý trigram znázorňuje určitú prírodnú silu a zároveň symbolizuje nejaký element ľudského života.

Tieto symboly sú namaľované na trubičkách a tie sú zavesené na „kruhu“ v tvare ba gua ( ba gua je tiež s vyobrazením týchto symbolov). Každý jeden smer v priestore prislúcha inému trigramu, svetovej strane a aspektu života.

Táto zvonkohra Jin Jang + ba gua je vyvážený a harmonický systém, ktorý pôsobí ako aj ochranný celok (predmet) v priestore.


  • Pokiaľ si chcete vytvoriť na pracovisku príjemne prostredie, alebo profesionálne postúpiť…

KOHÚT – tradičné znamenia čínskeho horoskopu.

Soška je vyrobená zo živice.

Podľa starovekého čínskeho umenia Feng shui umiestňovanie určitých predmetov do konkrétnych kútov domu alebo kancelárií pomáha odpudzovať negatívne energie a pomáha prinášať šťastie a prosperitu. Tí, ktorí veria v túto čínsku prax, vedia o jej pozitívnych a silných účinkoch. V Feng shui existuje veľa znakov, symbolov a artefaktov, z ktorých každá zobrazuje konkrétnu príčinu a má konkrétny význam.

KOHÚT vás ochráni vás pred ohováraním, neprajnosťou, negatívnou konkurenciou v pracovnom kolektíve. Je symbolom sily, vytrvalosti a autority.Podporuje dobrý obchod a karieru bez konfliktov.Čistí priestor od negatívnej energie.

Sošku umiestniť do obývačky alebo pracovný stôl doma či na pracovisku.


  • Blahobyt, hojnosť, prosperita, kto po tom netúžil ? Aby to k nám prichádzalo v harmónii a naplnilo to náš život šťastím priťahujeme si túto energiu rôznymi atribútmi bohatstva a šťastia.

Čínske mince feng – šuej previazané žltou šnúrkou a uzlom šťastia symbolizujú nevyčerpateľný zdroj prímov, slávu a stabilitu. Vytvárajú priaznivé vibrácie pre stálu finančnú istotu. Predstavujú jednotu medzi nebom, zemou a človekom.

Mince viazané do kvetu prinášajú do rodiny harmóniu a šťastie.



POZOR SÚŤAŽ!!!

Nakúpte do konca roka v našom EUGENIKA ESHOPE, do poznámky pri objednávke uveďte VIA2018E – a automaticky sa dostanete do zlosovania, kde traja z vás získajú 30% zľavu na nákupy na všetky knihy a doplnkový tovar počas celého roka 2019.

Viac produktov zo sveta vykurovadiel, vonných tyčiniek, sviečok či esenciálnych olejov nájdete v našom ESHOPE, alebo priamo v našich predajniach v Bratislave, či Banskej Bystrici. Tovar pravidelne dopĺňame.



foto: https://pixabay.com/



 

Pridaj komentár