Úzkostná porucha či záchvaty úzkosti (panic attack) sú dnes údajne dosť častým problémom pomerne veľkého množstva ľudí. Ojedinele sa takýto stav môže objaviť, keď človek zažije nejaký mimoriadny stres alebo až šok (a je to potom v podstate prirodzená, normálna reakcia): pred očami vám niekto zomrie, zažijete autohaváriu a podobne. No keďže všetci sme inak citliví a máme rôzny prah toho, čo znesieme, nemusí ísť ani o taký extrémne dramatický zážitok, aby niekto začal trpieť úzkostnými stavmi.

Tie môžu po nejakom čase ustať, alebo sa budú objavovať aj dlhšie, povedzme rok-dva, ale len sporadicky, obvykle pri niečom, čo nám intenzívne pripomenie daný strašný zážitok.

S tým sa dá žiť, presnejšie, treba sa s tým vysporiadať tak, ako sa musíme v takom prípade vyrovnať hlavne s tou samotnou smutnou či zlou vecou, ktorá sa stala a úzkosť vyvolala.

Lenže sú aj prípady, kedy človek žije zvieraný úzkosťou takmer stále, ako keby to bol jeho normálny stav, a už tak dlho či odjakživa, že si možno ani neuvedomuje, čím a ako vlastne trpí a že to nie je len nejaká črta jeho povahy; a už vôbec nevie, prečo vlastne!

Najmä takýmto prípadom je určená táto kniha. Amy Scher je veľmi sympatická žena stredného veku, dostatočne skúsená, vzdelaná a empatická. Venuje sa energetickému liečeniu, no zároveň spolupracovala či spolupracuje aj s nemocnicami, psychiatrickými klinikami a univerzitami, takže veľmi dobre a rozumne spája klasickú medicínu s prístupom, ktorý vie, ako ovplyvňujeme svoj život i svoje zdravie svojou psychikou a myslením. Inými slovami, „duch je nad hmotou“, čo v dnešnej dobe neznamená dôvod k nejakej slepej viere, ale k tomu, že máme všetko, čo sú visí s naším individuálnym životom, vo svojich rukách. Zdravie teda určite.

Práve preto Amy zvolila taký názov (podobne ako vo svojej univerzálnejšej knihe, ktorú sme tiež vydali, Jak se uzdravit, když vás nikdo jiný uzdravit nemůže). Je totiž pevne presvedčená – a život jej to len znova a znova potvrdzuje – že kto chce, dokáže sa dať do poriadku, a to aj ak nad ním ostatní lámu palicu. Čo by sa dalo vyjadriť aj opačne: pokiaľ sa chorý človek sám určitým spôsobom vnútorne nenaladí či nerozhodne, môžu sa ho snažiť vyliečiť aj tí najlepší doktori či liečitelia na svete, ale nepomôžu mu (prípadne len dočasne alebo čiastočne).

Kniha venovaná úzkosti hneď na začiatku rozpovedá príbeh zo života – ide o mladého muža, jedného z Amyiných klientov – na základe ktorého si urobíte predstavu, čo vlastne úzkostná porucha znamená, ako sa prejavuje, a hlavne ako z toho začarovaného kruhu von.

Podľa Amy Scher úzkosť je symptóm, dôsledok určitého problému, nejakých zablokovaných emočných energií. Poznatky z tejto knihy vám ponúknu nový pohľad na úzkostné stavy.

Predovšetkým sa spolu s autorkou zameriate na riešenie energetických blokád spojených s úzkosťou. Ide jej o to, aby ste pochopili energetické a emocionálne aspekty svojej úzkosti, a následne si ich – s pomocou v knihe uvedených metód – dokázali sami vyliečiť.

Ako sa budú tieto energetické bloky rozpúšťať, začnete sa cítiť lepšie, uvoľnenejšie a bezpečnejšie, skrátka prestanete mať strach, čiže úzkosť. Stav, kedy ste uvoľnení a cítite sa bezpečne, totiž znamená presne opačnú energiu než úzkosť. Pochopíte a pravdepodobne si presne uvedomíte, čo u vás úzkostné stavy vyvolalo, a to dokonca aj (alebo hlavne) vtedy, ak si myslíte, že vaša úzkosť je bezdôvodná.

Typické pri úzkostnej poruche alebo stavoch úzkosti je pocit, že nemáte veci pod kontrolou – a ten sa tiež naučíte ovládať a narábať s ním, čiže budete môcť fungovať oveľa lepšie. Pod kontrolu dostanete aj svoju precitlivelosť. Naučíte sa upokojiť sa, keď sa vás zmocní typická panická telesná reakcia. Veľmi dôležitá súčasť liečby a osobnej transformácie je nahradenie škodlivých presvedčení a navodenie si pozitívnych pocitov. Tak bude zmena trvalá a vy budete vyzbrojení návodom, čo robiť hocikedy v budúcnosti, keď sa začnete cítiť horšie alebo zle.

Techniky z tejto knihy vám umožnia získať nad vaším životom (podľa možností žitím radostným, pozitívnym a konštruktívnym) absolútnu moc. A nebudete závislí na žiadnej inej osobe, ktorá by vám v tom musela pomáhať.

Knihu kúpite za najlepšiu cenu TU:






foto: https://pixabay.com/






Pridaj komentár