Možno poznáte knihu (či sériu kníh) o radikálnom odpustení. Autorom tejto metódy i rovnomennej knihy je Colin Tipping, rodený Angličan žijúci napoly v USA, milý a láskyplný sedemdesiatnik, ktorého prácu si veľmi cenia také mená súčasnej modernej spirituality a pozitívnej psychológie, ako Gregg Braden, Neale Donald Walsch, John Bradshaw, Marianne Williamson či Caroline Myss.

Táto Tippingova kniha je trochu iná, no rozhodne tiež „radikálna“. Pre lepšiu názornosť, ale aj ako kreatívne spestrenie a pobavenie slúži prvá časť (viac než tretina knihy), ktorá má podobu pútavého fiktívneho príbehu. Je to poviedka o mužovi, ktorý zomrie pri nehode na motorke, no jeho „duša“ žije ďalej…

Na to, že Colin Tipping nie je spisovateľ v zmysle krásnej literatúry, píše veľmi dobre a hlavne vtipne. Jeho originálny 60-stranový príbeh prečítate jedným dychom. Určite sa pobavíte najmä na prvých dvadsiatich stranách, ktoré opisujú, za akých okolností zomrel a ako žil 65-ročný chlap („trochu starý na motorkára, obzvlášť vzhľadom k rýchlosti, akou sa musel hnať,“ ako poznamenáva jedna z vedľajších postáv na začiatku) menom Steve Parker, milovník značky Harley Davidson, ako aj žien a alkoholu. Po svojej náhlej smrti stretne na mieste, kde sa tento typ nehôd stával často, ďalšiu obeť – podobne založeného muža, ktorého život tiež nebol nič moc a ktorý sa nevie posunúť ďalej. Spoločne sa teda rozhodnú vybrať sa hľadať povestné „svetlo“, aby doňho mohli vstúpiť a definitívne tak ukončiť svoju pripútanosť k zemi a hmote. Pravda, predtým si ešte zájdu na jeden posledný drink… (čo je možné vďaka rafinovanému, ale v zásade jednoduchému princípu).

Keď sa však konečne dostanú do „svetla“, Steveovi – ktorý je rozprávačom celého príbehu – sa zjaví jeho „anjel strážny“ s neuveriteľným menom Harley. Áno, za svojho pozemského vtelenia bol aj on motorkár! Teraz je však poradcom a sprievodcom tých najnáročnejšími úlohami poverených duší, medzi ktoré patrili mená ako Adolf Hitler, Nelson Mandela alebo George Bush. Humor pokračuje, ale už sa prelína aj s vážnou filozofiou toho, ako sa utvára náš osud, životné poslanie a individuálny vývoj, ako aj expanzia a celej existencie a „Božej mysle“ a aký je vlastne zmysel či vyústenie toho všetkého.

Keď Steve toto všetko pochopí a prejde si procesom zhodnotenia svojho predošlého života, anjel Harley mu oznámi, aká má byť jeho ďalšia úloha, spojená s významnými zmenami, ktoré sa v súčasnosti dejú a ešte len majú diať na Zemi…

Zvyšok knihy je určený vám – čitateľom už ako praktický návod, ako môžete na základe jednoduchých princípov preskúmať svoj život od narodenia až do súčasnosti a lepšie ho pochopiť. Zistíte, ako ste na tom z karmického hľadiska, koľko bolesti ste si už v živote vytrpeli a ako môžete zahájiť liečivý proces, vďaka ktorému postupne začnete žiť svoj život čoraz uvedomelejšie, tvorivejšie a aktívnejšie (čiže nie ako bezmocná obeť okolností či iných ľudí, ale budete si svoj život sami vytvárať).

Colin Tipping ponúka zaujímavé úlohy a nástroje pre duševný rast a duchovný rozvoj na základe konceptu radikálneho odpustenia. Ten tvrdí, že všetko je a vždy bolo dokonalé, v súlade s Božím plánom.

Záverečná časť knihy vás s teóriou i praktickou metódou radikálneho odpustenia oboznámi; na to, aby ste si mohli prečítať, vychutnať a zužitkovať túto knihu, teda vôbec nemusíte byť už oboznámení s inými knihami či učením o radikálnom odpustení.

Viac v samotnej knihe:

Colin C. Tipping – Radikální karma

Autor, známy najmä svojou metódou aj rovnomennou knihou Radikálne odpustenie, v tomto diele ponúka návod, ako môžete na základe jednoduchých princípov preskúmať svoj život od narodenia až do súčasnosti a lepšie ho pochopiť. Zistíte, ako ste na tom z karmického hľadiska, koľko bolesti ste si už v živote vytrpeli a ako môžete konečne začať proces prebudenia a vedomého utvárania si svojho života.

Colin Tipping vám ponúka zaujímavé úlohy a nástroje pre duševný rast a duchovný rozvoj. Aby bola jeho filozofia jasná a názorná, úvodná časť knihy rozpráva príbeh muža, ktorý zomrie pri nehode na motorke, no jeho duša žije ďalej a dozvedá sa veľmi zaujímavé veci…

Úryvok: Euforie, kterou jsem zažíval, zatímco jsme se blížili ke světlu, byla mnohem silnější než jakákoliv jiná  emoce, kterou jsem kdy v životě zažil. Začal jsem si uvědomovat, že to, co jsem cítil, byla reakce na neuvěřitelnou lásku, jež vyzařovala ze světla před námi. Čistou lásku, jakou jsem nikdy dřív nepocítil. Bylo to nepopsatelné. Zkrátka neexistují slova, jež by to vyjádřila.

Přibližně ve středu světla se nacházelo sotva zřetelné cosi, co bych popsal snad jedině jako podstata. Nemělo to žádnou skutečnou podobu, ale bezpochyby to tam bylo. A vyzařovalo z toho jak světlo, tak i všeobjímající láska. Byl to Bůh? Nevím. Ale na tom
nezáleželo, prostě jsem věděl, že jsem přišel domů. 

Pôvodná cena: 8.60 EUR, Naša cena: 7.74 EUR, Zľava: 10.00 %


foto: https://pixabay.com/


Súvisiace články:


 

Pridaj komentár