Celestínske proroctvo je slávny duchovný román, dnes už úplná klasika, ktorý vyšiel pôvodne v r. 1993. Bol preložený do minimálne 35 jazykov a na celom svete sa ho predalo mnoho miliónov výtlačkov. Existuje aj jeho sfilmovaná podoba.

Autor James Redfield v ňom preberá a vysvetľuje viacero duchovných a psychologických konceptov. Príbeh, ktorý dáva knihe zdanie románu, slúži len ako jednoduchý podklad pre podanie spirituálnych ideí.

James Redfield

Autor priznal, že hlavným zdrojom vplyvu a inšpirácie pri tvorbe prvotného Celestínskeho proroctva preňho bol Dr. Eric Berne, psychiater kanadského pôvodu, ktorý vyvinul metódu transakčnej analýzy, a jeho bestseller z r. 1964 Ako sa ľudia hrajú (slovensky, Aktuell) či možno známejšie vydanie Jak si lidé hrají (česky, Portál); v origináli Games People Play. V nej Berne opisuje funkčné aj dysfunkčné sociálne interakcie a vysvetľuje, že ľudia potrebujú sociálne styky, pričom každý má niečo z toho, ako jedná a ako sa prejavuje.

Dobrodružný aspekt príbehu Celestínskeho proroctva spočíva v tom, že hlavné postavy sa vydávajú na napínavú, nebezpečnú cestu do Peru, na ktorej nechýba nutnosť skrývať sa pred oficiálnymi politickými aj cirkevnými autoritami.

Konkrétne príhody a zážitky autora – rozprávača príbehu názorne ukazujú, ako funguje náš svet a spoločnosť a aké sily a princípy sa v skutočnosti za všetkým skrývajú. Toto poznanie je v knihe podané ako „deväť vhľadov“.

Hnacou silou nielen hlavných postáv príbehu, ale aj všetkého, čo sa v knihe deje (a čo sa teda vlastne podľa autora reálne deje v ozajstnom svete) je práve prebiehajúca obrovská zmena ľudského vedomia. Synchronicita (zvláštne, osudové náhody) nám pomáha postupne spoznávať nové myšlienky, ktoré sú nevyhnutné pre nové vedomie.

Keďže „vhľadov“ v Celestínskom proroctve je deväť, ďalšími časťami celkového diela sú Desiaty, Jedenásty a Dvanásty vhľad.

Desiaty vhľad sa odohráva v USA v Apalačských vrchoch.

V knihe sa ľudia učia chápať vzrastajúce duchovné vedomie na Zemi a uvedomovať si tajomné zhody okolností z vyššieho hľadiska. Je dôležité, aby sme pochopili, prečo nastáva táto premena, a mohli sa tak do tohto procesu lepšie zapojiť. Keď si udržíme vyššie vedomie, naša intuícia a predtuchy nám naznačia, kam máme ísť, čo máme robiť a s kým máme hovoriť, aby sme dostali potrebnú odpoveď.

V knihe sa hovorí o iných dimenziách, minulých životoch, zrode, smrti a posmrtnom živote, o karme, osude a evolúcii, o úlohe, ktorú zohráva každá duša, o nebi a pekle, o osude a budúcnosti ľudstva a Zeme. Ľudia v knihe sa boja konca sveta a povstania Antikrista. Protagonisti príbehu však veria v optimistickú, idealistickú verziu našej budúcnosti, ktorá je založená na duchovnom povznesení.

Jedenásty vhľad sa odohráva v Tibete.

Hrdinovia príbehu sa vyberú hľadať bájnu Šambhalu, inšpirovaní víziou starého priateľa. Nejasné náznaky a neuveriteľné zhody okolností ich zavedú do Káthmandu, Nepálu a Tibetu. Uprostred snehových búrok a nebezpečných hôr sa stretnú s tajnou tibetskou sektou, ktorá stráži tajomstvo opisujúce vnútorné zmeny, aké musí podstúpiť každý, kto chce vstúpiť do Šambhaly…

Dvanásty vhľad sa odohráva v USA v Arizone a v Egypte.

Tentokrát sa hrdinovia príbehu dostávajú do židovsko-arabského prostredia a stretávajú sa aj s Indiánmi kmeňa Hopi. Zoznamujú sa s ďalšími časťami Celestínskeho proroctva a postupujú na svojej ceste osobnej premeny. Ústrednou témou je zmierovanie rôznych náboženstiev, ktorých podstata je rovnaká a je im spoločná túžba viesť ľudstvo cestou duchovného vývoja k lepšej budúcnosti a oveľa krajšiemu svetu. Práve preto však musia hlavné postavy príbehu unikať aj pred mocnými politickými predstaviteľmi a náboženskými extrémistami. Tí totiž nechcú, aby sa ľudstvo duchovne povznieslo. K zápletke patrí aj snaha zabrániť jadrovej katastrofe, ktorá by znamenala príchod Armagedonu. „Koniec sveta“ však v skutočnosti môže byť počiatkom novej, duchovnejšej éry…

James Redfield pochádza zo Spojených štátov. Narodil sa v roku 1950. Po štúdiu na univerzite pätnásť rokov pôsobil ako terapeut, pričom sa venoval zneužívanej a týranej dospievajúcej mládeži. Od mladosti sa zaujímal o východné filozofie, taoizmus, zen a mysticizmus.

Neskôr prestal pracovať ako terapeut a začal sa naplno venovať písaniu svojho slávneho diela.

Komplet štyroch kníh Celestínskeho proroctva kúpite za najlepšiu cenu TU:

Komplet štyroch kníh jednej z najpopulárnejších sérii motivačnej literatúry ´Celestínske proroctvo´ od autora Jamesa Redfielda za zvýhodnenú cenu v jednom komplete.

Celestínske proroctvo 12,90 € + Desiaty vhľad 11,20 € + Jedenásty vhľad 11,20 € + Dvanásty vhľad 11,60 €

Spolu = 46,90 €

Naša cena: 40.08 EUR

UŠETRÍTE 6,80 €






foto: https://pixabay.com




Pridaj komentár