Ak by som sa pozrel na to čo rezonuje v poslednej dobe medzi ľuďmi okrem politiky, tak je to koronavírus a chrípková epidémia. Dnes vám ukážem jeden dôvod, pre ktorý nevie dobre reagovať imunita na vírusové infekcie.

Každý organizmus, ak má zabezpečiť svoje prežite, musí byť schopný ničiť narušiteľov. Nato aby to dokázal si vyvinul imunitu. Imunita má chrániť organizmus aj pred vírusmi. Na imunitnej reakcii pri vírusovej infekcii sa podieľa celý rad imunitných buniek.

Medzi najdôležitejšie imunitné bunky, ktoré sa podieľajú na ničení vírusovej infekcie, patria lymfocyty. Lymfocyty sú bunky, ktoré sa dokážu učiť. Keď prídu do kontaktu s narušiteľom, napr. vírusom, dokážu sa naučiť rozpoznať narušiteľa, následne sa rozmnožiť klonovaním a zničiť narušiteľa. Vznikne tak imunitná reakcia, zápal, ktorý po zničení narušiteľa odzneje.

Tento proces imunitnej reakcie, ako som ho opísal, je ideálny. Môže aj zlyhať. A dnes vám ukážem prečo to môže nastať. Ak bunky imunitného systému, od ktorých závisí likvidácia vírusom napadnutých buniek nemajú dostatok antioxidantov (antioxidanty chránia bunky pred voľnými radikálmi), bunky imunitného systému sa nedokážu naklonovať v dostatočnom množstve aby vírus zničili.*

Nato aby mali bunky dostatok antioxidantov, existuje systém, ktorý to má zabezpečiť. Ale ak sa pozriete na súčasný stav imunity (ľudia trpia problémami imunitnej nedostatočnosti – borelie, chlamydie, chrípkove epidémie, toxoplasmy a pod.) asi tento systém antioxidačnej ochrany buniek imunitného systému nefunguje dobre.

Preto by sme sa mali o tento systém starať. Jedným z možných riešení je systém tvorby telu vlastných antioxidantov podporiť. Dá sa to napr. kurkumínom. O kurkumíne by ste mali vedieť toto. Bežné kurkumíny, vrátane tých s bioperínom, sa nedokážu v tele udržať. Ich hladina po hodine od konzumácie je blízka nule, ak nie nula. Telo tento kurkumín jednoducho vylúči von. Na toto sú robené štúdie.

TIP: Curcumín fosfolipid komplex od Dr. Jacobsa je spracovaný tak, že sa dokáže dlhodobo udržať v tele a byť tak bunkám k dispozícii keď bunky kurkumín potrebujú. Tento kurkumín je vhodný aj pre deti. Curcumín fosfolipid komplex si môžete kúpiť TU

* Zdroj: Mak, T.W. et al. Glutathione Primes T Cell Metabolism for Inflammation. Immunity 46, 675-689 (2017).

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk
andrej.medved9@gmail.com






Photo: https://pixabay.com






Pridaj komentár