Amorálna, škandálna, veľmi cynická… a pritom nesmierne pravdivá a najpredávanejšia kniha o tom, ako funguje moc.

Vydavateľstvo Eugenika sa až tak nezameriava na svetové bestsellery a masové hity, občas sa však dá urobiť aj výnimka. Je ňou aj táto kniha o sile osobnosti a návodom na rázny úspech. Od svojho prvého vydania je jednou z najpredávanejších, najčítanejších a najuznávanejších kníh na svete, pokiaľ ide o túto tému.

Nie je to „duchovná“ kniha.  Pravda je taká, že nie každý má za svoj ideál prostý, skromný život jogína či filozofa. Mnohí ľudia chcú niečo dosiahnuť a dokázať, chcú všeličo zažívať aj všeličo mať. Takéto túžby sú úplne legitímne a určite nie menejcenné ako iné, hoci ego mnohých tzv. ezoterikov to vidí inak. Či už si to niekto priznáva, alebo nie, v jadre našej ľudskej podstaty je túžba mať úspech. Hoci aj úspech na duchovnej ceste. Keď sa to tak vezme, nie je rozdiel v tom, či sa niekto chce dostať do politiky či vrcholného manažmentu, alebo byť uznávaným duchovným učiteľom, ktorého hordy nadšených stúpencov považujú za vrcholne osvieteného.

48 zákonov moci predstavuje pragmatický návod, ako sa správať tak, aby sme vystúpili až na vrchol. Tento návod stojí na dobrej psychologickej znalosti ľudskej povahy. Nie nadarmo je ilustrovaný množstvom zaujímavých pravdivých príbehov, historiek z dejín a citátov slávnych, múdrych, úspešných osobností. Ten, kto sa chce riadiť ich príkladom, musí byť silný, rozhodný, inteligentný a vynaliezavý. Na ceste k moci je nutné rozvíjať svoje silné stránky a pozitívne vlastnosti, takže aj keď možno hlavnou motiváciou na tejto ceste je svetský úspech, zisk a vlastný prospech, sprievodným javom je celkový osobnostný rozvoj a rast.

Kniha má veľmi prehľadnú, jasnú a pritom sympaticky stručnú formu. Každá kapitola predstavuje jeden zo 48 zákonov, a to podľa nasledovnej štruktúry: znenie zákona; z neho vyplývajúce rady (v knihe nazvané „kľúče k moci“); príbeh z histórie, prípadne nejaké podobenstvo či legenda, ktorá daný zákon ilustruje; rozbor celej témy; symbolické znázornenie podstaty uvedeného zákona („obraz“); citát známej osobnosti („názor autority“). Tým sa podobá na slávny I-ťing, dodnes vydávaný v rôznych úpravách a prepracovaniach; ten totiž nie je len nástrojom na veštenie, ale predovšetkým filozofickým radcom, ktorý s pomocou symbolických výkladov ukazuje, ako treba správne jednať v rôznych typických životných situáciách a za rôznych okolností. Aj Robert Greene uvádza množstvo konkrétnych príkladov, ako jednať v rôznych situáciách.

Ak to, čo sa tu píše, zoberiete vážne, môže vás to naučiť všímať si a správne chápať druhých, ich rôzne taktiky a skrytý význam za ich slovami a správaním. Samozrejme, ide aj o to, kde sa človek pohybuje, v akej profesnej oblasti, v akom okruhu ľudí, a možno aj v akej krajine či regióne. Určite sú spoločenstvá, kde sú tieto zákony moci menej zreteľné a vedome uplatňované. Na druhej strane, množstvo ľudí musí fungovať v prostredí, kde je užitočné poznať a chápať presne takú stránku ľudského myslenia, aká sa predstavuje v tejto knihe.

Ak si o sebe myslíte, že ste ambiciózny, potom je táto kniha pre vás. Naučí vás spoznať a ovládnuť myšlienky aj priania druhých. V nadväznosti na rady autora pre vás bude oveľa jednoduchšie postupovať po kariérnom rebríčku smerom nahor. Naučíte sa chápať, na akej pozícii sa nachádzajú vaši vodcovia, a správne to využiť vo svoj prospech.

A to nie je fikcia! Autor je veľký znalec ľudskej psychológie a vie, čo hovorí. Jeho kniha pomohla tisícom ľudí, aby realizovali svoje plány. Autor popisuje desiatky príkladov správneho konania v konkrétnych situáciách. Na skutočných príbehoch ukazuje, ako aj z prehratej pozície môžete smerovať k víťazstvu. Čitateľ sa stretne s neštandardnými metódami vyjednávania a riadenia. Každé svoje tvrdenie autor dokumentuje na konkrétnych príkladoch.

Tu nádherne graficky a kreatívne spracované video o tejto knihe:


Knihu kúpite za najlepšiu cenu TU

48 zákonů moci

Autor: Robert Greene

Pôvodná cena:8.90 EUR
Naša cena:8.01 EUR
Zľava:10.00 %


Pridaj komentár