Asi každému občas vŕta v hlave nejaký zvláštny sen, ktorý v noci mal. Bez ohľadu na to, či sme veriaci, poverčiví, duchovne založení alebo úplne pragmatickí realisti, sny nás dokážu zvláštne mátať. Niektoré sú také krásne, že sa celý deň pokúšame oživiť v sebe aspoň zlomok tej čudesnej atmosféry a silných pocitov, ktoré v nás zanechal, a iné nás vydesia či znechutia, nech sme akokoľvek drsní a racionálni. Každý intenzívny sen však hlavne vyvoláva otázku: „Čo to znamená?“ alebo „Prečo sa mi to snívalo?“

Táto kniha je jednou z najlepších, čo sa týka návodov, ako chápať a vykladať si sny. Nie je to totiž  žiadny typický snár, kde sa každej veci prisudzuje jeden a ten istý význam, nech sa objaví v akomkoľvek sne. Takéto tradičné snáre sú, povedzme si úprimne a bez urážky, nezmyselné a primitívne a na ich výkladoch sa dá nanajvýš dobre pobaviť. Moderná psychológia vie, že cez sny sa „prediera“ naše jedinečné, subjektívne podvedomie či nevedomie.

Duchovnejšie založení ľudia to môžu brať tak, že sa nám cez sny prihovára naša duša, alebo dokonca nejaká iná duchovná entita, ktorá nám chce povedať niečo dôležité. No či už je to podvedomie alebo nadvedomie, naša vlastné psyché alebo iný duch, význam je prakticky ten istý: ide o určité posolstvo, ktoré možno nemusí byť závažne dramatické alebo ohromujúco mystické, ale určite vie byť užitočné – teda ak sme typ človeka, ktorý má záujem lepšie sa poznať, rozvíjať sa či „pracovať“ na sebe, alebo ktorého jednoducho baví vnímať a zahŕňať do svojej skúsenosti čo najpestrejšie životné nuansy.

Takže čo sa týka snov, tie sa každému z nás prihovárajú inak, za pomoci takých symbolov, aké sú blízke konkrétnej osobe. A táto kniha chce čitateľov naučiť porozumieť práve týmto vašim konkrétnym, individuálnym snom. Jej autor na to ide veľmi podrobne a názorne. Uvádza príklady snov zo svojho vlastného života, ktoré rozoberá. Má dômyselne vypracovaný systém (ktorý uvádza jasne, krok za krokom), ako si sny zapisovať a analyzovať ich tak, aby vám to, čo pôsobí ako nezmysel, dalo zmysel. Naučíte sa, ako si sny lepšie pamätať, rozumieť im a najmä ťažiť z ich potenciálu – využívať svoje sny pre lepšie sebapoznanie, vnútorný rast, alebo aj odstránenie nežiadúcich negatívnych vzorcov.

Viac v knihe:

Jonson Miller – Jak pomoci snů dosáhnout pozitivních změn v životě

Táto jedinečná kniha vás naučí porozumieť vašim konkrétnym, individuálnym snom. Je to praktická psychologická príručka, ktorá názorne ukazuje, čo sny hovoria iba vám a ako rozumieť ich posolstvu. Jasné postupy krok za krokom, príklady snov z autorovho života a ich analýza vám pomôžu naučiť sa využívať vlastné sny pre lepšie sebapoznanie, vnútorný rast a odstránenie nežiadúcich negatívnych vzorcov.

Nie je to žiadny typický snár, kde sa každej veci prisudzuje jeden rovnaký význam! Pravda je, že naše podvedomie sa každému z nás prihovára inak a za pomoci takých symbolov, aké sú blízke konkrétnej osobe. Autor tento snový proces zrozumiteľne vysvetľuje a učí, ako sa naučiť svoje sny chápať, lepšie si ich pamätať a ťažiť z ich potenciálu.

Pôvodná cena: 6.60 EUR, Naša cena: 5.94 EUR, Zľava: 10.00 %



Súvisiace články:

Tip na knihu – Magie slovanských bohů a symbolů


Tip na knihu – Guy Harrison: Mysli!


 – Tip na knihu: Michael Newman – Vztahy duší


 – Tip na knihu: Tibetská kniha mŕtvych



foto: https://picryl.com/


Pridaj komentár