V poslednej dobe som dostal viac mailov a správ od vás, kde ste spomenuli tú istú vec. Lekár vám povedal, že vitamíny sú príčinou zhoršenia zdravotného stavu pri zápale, lebo „vraj vitamíny podporujú imunitu pri zápaloch“. Tu je vyjadrenie jedného pisateľa na ukážku, ale takýchto reakcií mi prišlo viacej od mnohých ľudí.

„Vážený pán Andrej . Moja diagnóza je M05.80 -Séropozitívna reumatoidná artritída 1.stupňa. 2 mesiace som čakal na vyšetrenie u reumatológa, vzali mi krv s tým ,že sa mám hlásiť o jeden mesiac. Počas dvoch mesiacov som bral doplnky na prírodnej baze. Reumatologička ma ale v pondelok schladila vetou,že pomáham s prírodnými prípravkami aby moja imunita mi skôr zničila kĺby na rukách, nohách atď.“

Toto nie je vyjadrenie len jedného lekára ale vyjadrenie, ktoré sa objavuje u mnohých lekárov po celom Slovensku. Tie isté vyjadrenia. Je to cielená kampaň, kde sa lekári snažia nájsť vinníka tam kde nie je. Všimnite si, keď máte časté infekcie, tam lekári použijú inú stratégiu. Vtedy vitamíny nemajú vplyv na posilnenie imunity a sú to vyhodené peniaze, drahý moč, lebo vitamíny neúčinkujú. Celkovo sa lekári k vitamínom vyjadrujú s dešpektom. Dešpekt je pohŕdanie, neúcta, opovrhnutie. Vitamíny sú im na posmech.

Na druhej strane títo lekári zabúdajú, že imunita sa skladá aj z tých buniek imunity čo zápal tlmia. Čiže vitamíny podporujú len tie bunky čo sa na zápale podieľajú, ale tie ktoré zápal tlmia, tam sa vitamíny nedostanú?! To akože títo lekári naozaj veria tomu, že vitamíny idú len do jedných buniek? A ako vysvetlia lekári strašiaci pacientov jav, že mnohí ľudia trpiaci zápalovými ochoreniami vitamíny nejedia a ich stav sa zhoršuje?

Toto čo medicína robí je systematické klamanie a zavádzanie ľudí. Takého prejavy budú ale pokračovať aj naďalej. Už skôr som zachytil ako psychiatri zavádzajú ľudí, keď antidepresíva prezentujú ako niečo čo dopĺňa serotonín a čo je nezmysel. Antidepresíva serotonín neobsahujú. Je to zúfalý čin ľudí, ktorí nevedia načo majú zvaliť svoju neschopnosť ľuďom pomôcť.

A nakoniec sa opýtam jednu vec. Je chronický zápal výsledkom používania vitamínov?


S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk
andrej.medved9@gmail.com



Pridaj komentár