Včera večer som telefonoval s jednou pani. A znova sa mi potvrdilo, že medicína ako je praktizovaná u nás je podvod na ľuďoch, ktorý veľa stojí a neprináša žiadne výsledky. Pani trpí ulceróznou kolitídou. Je to chronické zápalové ochorenie hrubého čreva.

Rozprávala mi ako jej zobrali krv. A výsledok z labáku? Podľa laboratórnych testov bez zápalu. Takéto správy mám aj od ľudí, čo majú aj napr. Crohnovu chorobu. Toto je ukážka toho aká „kvalitná“ je u nás laboratórna diagnostika.

Asi niet dňa v týždni, keby by mi ktosi nepovedal vetu, cítim sa zle ale podľa biochémie krvi je všetko v poriadku. Neraz sa lekári tvária, že pacientovi šibe a šup s ním na psychiatriu. Zápal tak ako sa diagnostikuje u nás, sa odhaľuje veľmi zle. A podľa mňa sa to robí preto zle, lebo medicína nevie čo s tým robiť. Lieky, ktoré používajú na tlmenie zápalov sú veľmi drahé a majú veľa nežiadúcich účinkov.

Preto je lepšie neodhaľovať zápaly v skorom štádiu, ale tváriť sa, že neexistujú. Vláčiť ľudí po vyšetreniach, ťahať od poisťovní peniaze a dookola rozprávať ako je v zdravotníctve málo peňazí a že treba ešte viac. Čakárne sú plné zúfalých ľudí a dokonca niekde ľudia čakajú od štvrtej či piatej rána aby stihli zápis k lekárovi. Realita slovenského zdravotníctva. A nakoniec to najlepšie, či vlastne najhoršie.

Zápal sa nechá jeho ignorovaním prerásť do posledného štádia. Vtedy už aj s tou biednou diagnostikou čo tu je, sa zápal odhalí napr. cez „hadicu“. A potom sa predvedieme ako záchranári ľudského zdravia. Samozrejme bez konečného a želaného efektu a tým je vyliečenie. A pacientovi a verejnosti prezentujeme aká je medicína moderná a úspešná.

Miestami je človeku z tohoto zle. Podľa mňa, toto je reálne zanedbanie zdravotnej starostlivosti, ktoré je posvätené najvyššími miestami v štáte. A bohužiaľ bez náznaku na zlepšenie do budúcna. Na obzore nie je nik, kto by sa povedal: Je to podvod na ľuďoch!

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk

tel. 0911 295 859
andrej.medved9@gmail.com


Súvisiace články:

 – Jednoduchý test na zistenie či máte dobré trávenie

 – O tomto zlodejovi vášho šťastia ste možno ani netušili

 – Je zápal alergickou reakciou na cukor?

– Dusičnany – spúšťač zápalu a depresie?!

 – Prečo je zmena stravy pri zápaloch dôležitá?

– Zápal – nepriateľ chudnutia


foto: https://pixabay.com/


 

Pridaj komentár