Ak by sme sa pozreli na to, akým minerálom a stopovým prvkom dnes ľudia venujú pozornosť zistíme, že asi tu kraľuje, vápnik, horčík, železo. Nedostatok železa je dnes asi najčastejší problém, ktorý sa bežne diagnostikuje. Nedostatok železa je spojený s chudokrvnosťou – anémiou (nedostatok hemoglobínu). Ľudia sa po zistení chudokrvnosti a nedostatku železa ihneď pustia do toho aby zabezpečili železo cez doplnky výživy.

Lenže nato aby bola cesta a využitie železa v tele dobrá je potrebný ďalší stopový prvok a tým je meď. Ak je hladina medi nízka, železo sa zle vstrebáva. Okrem medi zohráva pri využití železa dôležitú úlohu aj vitamín C. Meď a vitamín C pomáhajú pri prenose železa z pečene do kostnej dreni, kde sa tvoria červené krvinky. Nedostatok medi potom vedie k nepriamemu nedostatku železa. Bez medi nemá železo v tele takmer žiadnu hodnotu!

Ale to nie je všetko. Meď má tiež veľký význam pre ďalšie systémy v tele. Meď má extrémne silný antimikrobiálny účinok. Je to jedna z najsilnejších zbraní imunitného systému. Už v staroveku vedeli, ako meď účinkuje baktericídne (bakteriocídny – ničiaci baktérie). Ak chýba meď, zoberieme imunitnému systému dôležitú zbraň pri ničení baktérií.

Ak hľadáte prirodzený zdroj medi vynikajúcim zdrojom je kakaový prášok. Ja osobne používam Flavochino a to z nasledovným dôvodov:

– tým že kakao vo Flavochine nie je pražené, obsahuje veľa kakaových flavanolov, ktoré podporujú zdravie ciev a zdravé črevá (kakaové flavanoly sú prebiotikum). V každej porcii Flavochina nájdete garantovanú dávku 255mg kakaových flavanolov
– obsahuje akáciovu vlákninu, ktorá podporuje lepšie vstrebávanie minerálov z čreva do tela a podporuje zdravé baktérie v čreve
– obahuje cholín, látku potrebnú pre mozog, nervy, regeneráciu a tehotné ženy
– obsahuje okrem medi aj vápnik, horčík a draslík

Flavochino si môžete kúpiť tu:

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk
andrej.medved9@gmail.com




foto: pixabay.com




Pridaj komentár