Omaľovánky pre dospelých sú veľmi pekná vec: vracajú nás do blaženého stavu, ktorý sme zažívali v detstve, avšak s pridanou hodnotou nášho súčasného, oveľa rozvinutejšieho a cieľavedomejšieho vedomia. Keď sa v nás spoja tieto dva stavy, naše „dve Ja“ – to pradávne, detské, nevinné, ako aj to dnešné, dospelé a skúsené – môžeme zažiť naozaj úžasné pocity a nechať sebou prúdiť úchvatnú energiu súladu, ktorá má veľkú moc a silný vplyv.

Presne s tým rátali aj tvorcovia tejto publikácie. Vyfarbovaním týchto obrázkov si totiž nemáme iba urobiť radosť, relaxovať a zabaviť sa, ale smerovať svoju energiu, vibrácie, myseľ či vôľu cieleným spôsobom k tomu, čo chceme. Či už je to niečo, čo si chceme privolať a vytvoriť, alebo niečo, čoho sa chceme naopak zbaviť; môžeme si želať aj uzdraviť alebo očistiť sa, posilniť nejaké svoje vlastnosti, zlepšiť vzťahy, urobiť určitý krok vo svojom vývoji či na svojej životnej ceste a podobne.

Pri každom obrázku je najprv uvedené, v akom prípade alebo za akým účelom je vhodné vyfarbovať práve ten daný obrázok.

Potom nasleduje vysvetlenie, kto alebo čo je na obrázku; čo táto postava alebo symbol predstavuje, ako pôsobí alebo ako sa správa, aké legendy či tradície sa k nej/nemu viažu. Ďalej čo presne je na obrázku vyobrazené a čo to znamená. A nakoniec je uvedené vždy ešte aj špeciálne odporúčanie pre vyfarbovanie.

Jarilo je boh jari a lásky, Svarog boh slnka a ohňa, Perún boh hromov a bleskov… Leši je duch lesa a aj o Vodníkovi iste čo-to viete. Tušíte však, kto je Magura či Pripekala? A čo Besica-Zimnica či Bannik? Táto kniha je plná zvláštnych postáv z pradávnych slovanských mýtov a rozprávok. A zoznámiť sa s nimi je nielen zaujímavé a poučné, ale svojím spôsobom sa to aj „patrí“ – veď je to súčasť našich koreňov a prapredkov! A navyše je to aj inšpirujúce – práve z vyššie uvedených dôvodov: že nám tieto čarovné bytosti môžu pomáhať, ak sa s nimi spriatelíme…

Pre svoj rozprávkový charakter je táto knižka určite vhodná aj pre deti a mládež, ale aj pre kohokoľvek, koho zaujíma mytológia, religionistika, rozprávky a celý ten čarovný a fascinujúci neviditeľný duchovný svet.

  —

Viac v samotnej knihe:

Magie slovanských bohů a symbolů
Vybarvováním a správným zaměřením k probuzení jejich sil

Táto publikácia sa skladá z obrázkov určených na vyfarbovanie a sprievodného textu. Ten vysvetľuje, čo predstavujú rôzne tu vyobrazené postavy – božstvá, čarovné bytosti aj zvieratá – a symboly. A tiež odovzdáva rady, akým spôsobom tieto obrázky vyfarbovať a na čo pritom myslieť, aby táto príjemná a zároveň magická činnosť splnila svoj účel. Každý obrázok má totiž iný význam a účinok. 

Starí Slovania uctievali mystické bytosti, ktoré ich podľa ich viery chránili a pomáhali im. Boli to nielen rôzni bohovia a bohyne, ale aj zvieratá a rastliny, niekedy dokonca kamene a skaliská neobvyklých tvarov či vodné zdroje atď. Naši predkovia nedelili prírodu na živú a neživú. Všetko, čo ich obklopovalo, bolo živé. Preto v tých dobách ľudia uctievali prírodné sily. Zbožňovali Slnko, Mesiac a prírodné javy. Všetkému pripisovali božský pôvod a verili, že prírodné sily závisia od vôle bohov. Aby získali ich milosť, snažili sa udobriť si ich. Preto v určitých obdobiach roku robili zvláštne posvätné rituály, prinášali obete a v modlitbách prosili bohov o pomoc a ďakovali im za úspechy. Okrem solitérnych bohov mali aj božstvá párové. Existencia párových božstiev odrážala dualistické vnímanie sveta, ktoré bolo dávnym Slovanom vlastné. Preto sa klaňali nielen dobrým a pozitívnym božstvám či bytostiam, ale aj tým zlým.

Kniha vám teda veľmi čarovným a pekným spôsobom predstaví pestrý svet slovanských bohov a svetonázorových predstáv a súčasne poslúži aj ako účinný nástroj zmeny vášho života k lepšiemu.

Pôvodná cena: 7.30 EUR, Naša cena: 6.57 EUR, Zľava: 10.00 %


Súvisiace články:

 – Bohovia starých Slovanov – Stvorenie človeka

 – Slovania a 4 živly

 – Slovansko-Árijské Svastiky

 – NAŠE VYZNANIE JE VEDOMÉ!



 

Pridaj komentár