Veľa ľudí sa bojí rakoviny, najmä ak sa táto strašná choroba už viackrát vyskytla v ich rodine alebo na ňu zomrelo už niekoľko im blízkych osôb. Ako keby rakovina bola nejaký hororový netvor, ktorý útočí nečakane a unikne mu len z času na čas nejaký mimoriadny šťastlivec.

Presne tak sa väčšina zvykne dívať na všetky pohromy či nehody v živote, medzi ktoré patria aj vážne choroby a z nich rakovina snáď na pochmúrnom prvom mieste.

Lenže nie je to tak. Nech to koľkokoľvek ľudí rozčúli či priam rozzúri a nehorázne pobúri, naozaj to tak nie je. Rakovina a jej objavenie sa v našom tele – tak ako úplne všetko v našom živote – má svoje súvislosti, príčiny a dôvody. A tie dôvody nie sú „zlé“; nejde tu o to, že ten, kto rakovinu „dostane“, má proste smolu; že je to nejaká zlá karma, osud či špeciálna úloha dušeRakovina – tak ako každá choroba – je jednoducho prirodzený dôsledok určitých vecí. Určitého stavu, v ktorom sa človek dlhodobo nachádzal a nič s tým nerobil – obvykle to ani nevnímal, neuvedomoval si to, alebo nechcel vnímať, vidieť či cítiť. Väčšina ľudí je ešte stále naučená nevenovať pozornosť tomu, ako sa cíti. Buď to vyslovene popierať, potláčať či ignorovať, alebo z toho „nerobiť vedu“. Byť martýrom, obetavo slúžiť druhým, byť pokorný, skromný, nenáročný, nesebecký človek – to všetko sa donedávna „nosilo“ a v nejednej rodine či spoločenskom okruhu ešte stále nosí.

Lenže my tu nie sme na to, aby sme sami seba ignorovali alebo potláčali. Sme tu na to, aby sme sa cítili dobre. Aby sme boli naplno tým, kým sme – so všetkou energiou, vášňou, radosťou, inšpiráciou a nadšením, akých sme schopní. Keď toto prijmeme a prestaneme trpieť pocitom viny, správať sa ako obetavá obeť, alebo zatrpknuto obviňovať druhých, začneme byť zdraví.

Táto skvelá, odvážna a jedinečná kniha prináša nový pohľad na rakovinu. Autorka, známa už svojimi inými knihami, v ktorých s veľkým citom vysvetľuje súvislosti medzi telom a dušou, vychádza z tisícok reálnych príbehov, jej prístup preto stojí na veľkých skúsenostiach.

Ponúka tu metódu, cieľom ktorej nie je „boj“ s chorobou. Ten si totiž vyžaduje toľko síl, že človeku už potom nezostáva energia na nič iné. Nasledujúca myšlienka vás možno šokuje, ale skúste sa jej otvoriť: Rakovina je posolstvom, vďaka ktorému máte šancu nájsť skutočné šťastie a vnútorný mier. Rakovina ponúka príležitosť ku zmene, rastu a sebaláske.

Kniha je určená ľuďom, ktorí rakovinou práve trpia, alebo ju v minulosti prekonali. Tiež však osobám, ktoré sa boja o svojich chorých blízkych, ako aj terapeutom a doktorom, ktorí majú záujem o nový pohľad a nové spôsoby liečby. A samozrejme aj všetkým ľuďom, ktorí sa rakoviny boja a snažia sa jej predísť.

Čo v nej vlastne nájdete? Nie, nebudem tu podrobne popisovať obsah ani uvádzať žiadne konkrétnosti z textu, ako v prípade väčšiny iných článkov o našich knihách. Poviem len toľko, že vás tá kniha primäje zamyslieť sa nad mnohými vecami. Nemá síce nijako nadpriemerne veľa strán, ale je veľmi obsiahla a bohatá. Stretnete sa tu aj s rôznymi ilustračnými prípadmi zo života. Lise Bourbeau vás povedie cez bolesť a strach a celú škálu pocitov až k tým najkrajším dotykom s vlastnou dušou a životom ako takým. Je to nesmierne láskavá a múdra terapeutka a skvelá sprievodkyňa na veľmi krehkej a intímnej ceste. Ak sa po nej vydáte, zažijete nejeden zázrak a určite sa minimálne v určitom slova zmysle uzdravíte.

Viac v knihe:

Lise Bourbeau – Rakovina a její poselství

Táto skvelá, odvážna a jedinečná kniha prináša nový pohľad na rakovinu. Autorka, známa už svojimi inými knihami, v ktorých s veľkým citom vysvetľuje súvislosti medzi telom a dušou, vychádza z tisícok reálnych príbehov – jej teória stojí na pravej ľudskej skúsenosti. Ponúka tu metódu, cieľom ktorej nie je „boj“ s chorobou. Ten si totiž vyžaduje toľko síl, že človeku už potom nezostáva energia na nič iné. Nasledujúca myšlienka vás možno šokuje, ale skúste sa jej otvoriť: Rakovina nie je osudovou ranou, ale posolstvom, vďaka ktorému máte šancu nájsť skutočné šťastie a vnútorný mier. Rakovina ponúka príležitosť ku zmene, rastu a sebaláske.

Kniha je určená ľuďom, ktorí rakovinou práve trpia, alebo ju v minulosti prekonali. Tiež však osobám, ktoré sa boja o svojich chorých blízkych, ako aj terapeutom a doktorom, ktorí majú záujem o nový pohľad a nové spôsoby liečby. A samozrejme aj všetkým ľuďom, ktorí sa rakoviny boja a snažia sa jej predísť.

Pôvodná cena: 9.90 EUR, Naša cena: 8.91 EUR, Zľava: 10.00 %

foto: James Palinsad, https://www.flickr.com/photos, licence

 






Pridaj komentár