Cieľom mojich článkov je naučiť vás čosi viac o zápaloch. Pred viac ako 15 rokmi som si položil otázku čo je to zápal a ako vzniká a nenašiel som takú odpoveď, ktorá by ma uspokojila. Dnes zápalom rozumiem oveľa viac a chcem aby ste tomu rozumeli aj vy.

Mnohí ľudia majú silné zápaly ako napr. reuma, psoriáza, crohnova choroba alebo iné. Dostávajú na liečbu rôzne lieky a vrcholom sú lieky nazývajúce sa biologická liečba. Sem patrí viacero liekov a ako príklad spomeniem liek Humira, Remicade, Remsima, Inflectra, Flixabi . Dnes vám vysvetlím ako fungujú tieto lieky a prečo napriek svojej vysokej cene a vznešenému názvu nedokážu pacienta vyliečiť, ale dokonca ho môžu zabiť.

V predchádzajúcich článkoch som spomínal, že pri zápale sa tvoria bielkoviny, ktoré urdžiavajú zápal pri živote. Jednou z nich, ktorá sa tvorí ako prvá, je bielkovina so zvláštnym názvom tumor nekrotizujúci faktor alfa: TNF-alfa. Odteraz budem písať o tejto bielkovine v skratke. TNF-alfa dokáže meniť bunky imunitného systému na aktívnych zabijakov, ktorí vytvárajú veľmi veľa voľných radikálov (tieto látky sa zneškodňujú antioxidantami), ktoré poškodzujú tkanivá.

Čím je viac TNF-alfa, tým je zápal silnejší a pacient trpiaci autoimunitnou chorobou má viac problémov. Choroba má väčšie klinické prejavy. Cieľom biologickej liečby je zablokovať miesta, kde sa táto bielkovina TNF-alfa chytí na bunky a spôsobuje prejavy zápalu. Miesto, kde sa látky chytajú na bunky sa volajú receptory (miesto cez ktoré pôsobia na bunky niektoré látky) a sú súčasťou imunity človeka a bez nich by sa imunita nedokázala aktivovať. Je to tak, ako ak by ste mali zapchaté uši ako receptor na zvuk a oči ako miesto cez ktoré vnímame svetlo a nereagovali by ste na slovné, zvukové a svetelné podnety.

Takto sa cez biologické lieky odstaví reakcia organizmu na zápalové podnety, ale má to jeden háčik. Tieto lieky neriešia tvorbu a množstvo bielkoviny TNF-alfa, ktorá rozdúchava oheň zápalu v tele. Druhou stranou mince je, že TNF-alfa je potrebný na normálny priebeh imunity. Imunita oslepená a ohluchnutá od biologickej liečby nereaguje na bežné podnety. A tak pacienti majú problém s imunitou a prejavom sú časté a dlhotrvajúce ochorenia a zlatým klincom programu je rakovina, ktorá vzniká v dôsledku toho, že imunita je slepá a hluchá a vďaka tomu sa rakovinové bunky môžu začať množiť a nie sú likvidované prirodzenou imunitou.

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk
tel. 0911 295 859
andrej.medved9@gmail.com

foto: https://pixabay.com/


Súvisiace články:

– Zápal, pomocník rakovinových buniek


 – Prečo sa zápaly kože tak radi vracajú?


 – Predčasné starnutie alebo Ako vplýva na pokožku zimné obdobie


 – Nepoupratovaná bunka – základ choroby


 – Následky nedostatku energie v bunke môžeme prirovnať k vedľajším účinkom liekov



Tip redakcie Eugenika:

Lise Bourbeau – Rakovina a její poselství

Táto skvelá, odvážna a jedinečná kniha prináša nový pohľad na rakovinu. Autorka, známa už svojimi inými knihami, v ktorých s veľkým citom vysvetľuje súvislosti medzi telom a dušou, vychádza z tisícok reálnych príbehov – jej teória stojí na pravej ľudskej skúsenosti. Ponúka tu metódu, cieľom ktorej nie je „boj“ s chorobou. Ten si totiž vyžaduje toľko síl, že človeku už potom nezostáva energia na nič iné. Nasledujúca myšlienka vás možno šokuje, ale skúste sa jej otvoriť: Rakovina nie je osudovou ranou, ale posolstvom, vďaka ktorému máte šancu nájsť skutočné šťastie a vnútorný mier. Rakovina ponúka príležitosť ku zmene, rastu a sebaláske.

Kniha je určená ľuďom, ktorí rakovinou práve trpia, alebo ju v minulosti prekonali. Tiež však osobám, ktoré sa boja o svojich chorých blízkych, ako aj terapeutom a doktorom, ktorí majú záujem o nový pohľad a nové spôsoby liečby. A samozrejme aj všetkým ľuďom, ktorí sa rakoviny boja a snažia sa jej predísť.

Pôvodná cena: 9.90 EUR, Naša cena: 8.91 EUR, Zľava: 10.00 %



 

Pridaj komentár