Krásna koža je snom každej ženy. Koža pritom nie je len čosi čo nám pomáha vytvárať estetický dojem, ale koža je najväčším orgánom tela.

Koža si plní mnohé pre telo dôležité funkcie ako napr. chráni telo pre narušiteľmi. Napriek tomu veľká časť žien vníma kožu cez estetiku. Je to úplne prirodzené, lebo každá žena chce byť pekná. Estetické defekty na koži dokážu poriadne zamávať psychikou nielen žien. Jedným z „kazov“ na koži sú starecké škvrny.

Starecké škvrny sú hnedé pigmentové fľaky. Ich výskyt sa zvyšuje s vekom, ale nie je výnimočné vidieť ich i u pomerne mladých ľudí. Ako tieto fľaky vznikajú a ako im predchádzať resp. s nimi zatočiť?

Celé ľudské telo je poskladané z buniek a jednou zo základných zložiek ľudských buniek sú tuky. A z tukov je v kožných bunkách zastúpená v hojnom počte omega 6 mastná kyselina – kyselina linolénová. Táto kyselina je veľmi náchylná na poškodenie voľnými radikálmi. Voľné radikály sú agresívne častice schopné poškodzovať nielen tuky, ale aj bielkoviny a DNA.

Ak voľné radikály poškodia kyselinu linolovú, sama sa stane voľným radikálom a poškodzuje bunky. Takto vzniká látka s názvom lipofuscín, ktorý sa ukladá do kožných buniek ako vekový – starecký pigment. Ako vidíte, hnedé nevzhľadné škvrny sú následkom pôsobenia voľných radikálov a oxidácie tukov.

Ak chcete mať kožu dlhodobo peknú, je dôležité chrániť kyselinu linolovú pred voľnými radikálmi. Ideálnym prostriedkom je prírodný vitamín E. Vitamín E v kožných bunkách ochraňuje túto vysoko citlivú mastnú kyselinu pred poškodením a tým chráni človeka pred vznikom stareckých škvŕn.

Lenže nie je vitamín E ako vitamín E. Vitamín E je v skutočnosti rodina 8 vitamínov. Bežne sa však používa len jedna zložka z vitamínu E a síce alfa tokoferol. Lenže táto forma nie je dostatočne účinná. Jeden z najúčinnejších ochrancov tukov v našom tele je GAMA TOKOFEROL. Chráni tuky aj pred dusíkovými voľnými radikálmi. Bohužiaľ v bežných prípravkoch ho nenájdete.

TIP: Ak chcete vašu kožu chrániť pred vznikom stareckých škvŕn, doprajte si dostatok GAMA TOKOFEROLU. Nájdete ho v TocoProtecte od Dr.Jacobsa. Môj typ. Zmiešajte 2 čajové lyžičky TocoProtectu s jednou čajovou lyžičkou púpalkového oleja a užite to každý deň. Je to dar pre vašu pokožku. TocoProtect si môžete kúpiť tu

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk
www.weltfit.sk
www.abczdravia.sk
tel. 0911 295 859, andrej.medved9@gmail.com

foto: https://pxhere.com/


Súvisiace články:

– Prečo sa zápaly kože tak radi vracajú?

– Mliekom proti liekom?

– Povedz mi, čo ťa bolí a ja ti poviem prečo. Ochorenia kostry a chrbtice


 

Pridaj komentár