Základ duchovnosti (alebo skôr vedomého, tvorivého a naozaj slobodného prístupu k životu) by mal spočívať v tom, že človek je ochotný akceptovať, že všetko, čo sa v jeho živote deje, má nejakú príčinu v ňom samotnom. Nie je to jeho „vina“, nie je to o tom, že niečo robí zle, alebo že je nízky, hlúpy, málo duchovný a podobne!! Je to jednoducho len akceptovanie určitých súvislostí a ochota porozumieť im.

To – tak ako napokon každé poznanie či vzdelanie – nás oslobodzuje a rozširuje naše možnosti. Ak totiž poznáme a chápeme, ako niečo funguje, môžeme to aj rôzne nastavovať či upravovať, meniť a využívať.

Ľudia, ktorí sú ochotní dívať sa na svet takto, určite čerpajú napríklad aj z kníh toho typu, ktoré hovoria o príčinách rôznych chorôb. Ani choroby alebo telesné problémy predsa nemôžu byť náhodné, tiež vznikajú na základe určitých súvislostí a zákonitostí. Keď túto pravdu prijmeme, prestaneme sa chorôb tak strašne báť a nebudeme sa viac cítiť ako bezmocná obeť náhody, ale ani „zlých“ vplyvov vonkajšieho prostredia. No hlavne, keď tieto súvislosti pochopíme, môžeme ich začať využívať – môžeme sa začať sami skutočne liečiť!

Kníh o chorobách a o tom, čo vypovedajú o našich vnútorných, často potlačených alebo nevedomých problémoch, je pomerne veľa; od autorov zahraničných, českých aj slovenských. Väčšinou sa snažia pokryť celý ľudský organizmus a všetky možné neduhy či symptómy, obvykle usporiadané abecedne. Jedna kniha však medzi nimi vyniká, a to Duše a zrak. Je unikátna tým, že pokrýva len jednu veľmi špecifickú oblasť tela a zdravia: náš zrak, naše oči.

Nemecká autorka v tejto publikácii geniálne vysvetľuje, ako súvisia zrakové problémy s negatívnymi alebo traumatickými zážitkami, ktoré nás formovali väčšinou ešte v detstve či dokonca v prenatálnom období nášho vývoja, a uvádza celkové emocionálne súvislosti konkrétnych porúch zraku. Tým sú venované prehľadne usporiadané jednotlivé kapitoly.

Zároveň tieto psychologické analýzy spája so zrozumiteľným a zaujímavým popisom toho, ako funguje ľudské oko a zrak z fyziologického či lekárskeho hľadiska. Čitateľ sa tak dozvie o zraku naozaj všetko. Hmotná aj nehmotná, telesná aj duševná stánka celej veci je tu dobre a rozumne vyvážená.

Pritom to vôbec nie je len teoretická kniha. Okrem dôležitých vysvetlení a úvah v nej totiž nájdete aj dosť cvičení a metód, ktoré vám pomôžu uviesť prečítané poznatky do vlastného každodenného života a začať si zlepšovať zrak. To sa totiž dá!

Nájdete tu aj dosť podnetov na zamyslenie – hojnosť pekných a múdrych myšlienok o duchovnosti, raste a vývoji, o zdravých vzťahoch, o pocite bezpečia, o dôvere, istote, vyrovnanosti, láske…

Je to kniha, ktorá do hĺbky rozoberá a inšpiratívne rozširuje spôsob, akým sa dívame a vidíme.

Vďaka nej začnete vidieť lepšie. Srdcom aj očami.

Viac v knihe:

Caroline Ebert – Duše a zrak

Duše a zrak je kniha, ktorá hĺbkovo rozoberá a inšpiratívne rozširuje spôsob, akým sa dívame a vidíme.  Patrí medzi unikátne knihy tým, že pokrýva celú jednu veľmi špecifickú oblasť tela a zdravia: náš zrak, naše oči.

Nájdete tu veľa krásnych, múdrych myšlienok – o duchovnosti, raste a vývoji, o zdravých vzťahoch, o pocite bezpečia, dôvere, istote, vyrovnanosti, láske…

Pôvodná cena: 8.60 EUR, Naša cena: 7.74 EUR, Zľava: 10.00 %


Súvisiace články:

 – Tip na knihu: Lise Bourbeau – Uzdrav svá vnitřní zranění + rozhovor s autorkou

 – Tip na knihu: Eric Maisel – Jak si poradit v problematické rodině

 – Tip na knihu: Jelena Svitko – Být ženou

 – Tip na knihu – Colin Tipping: Radikálne odpustenie


foto: https://pxhere.com


 

Pridaj komentár