MVDr. Elena Jandová, doktorka hygieny výživy, je absolventkou Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach a zaoberá sa predovšetkým čínskou medicínou a princípmi stravovania podľa tohoto starého učenia. Ale taktiež aj: reflexnou terapiou, bankovaním, masážami, sviečkovaním, harmonizáciou energie cez automatickú kresbu, hľadaním duchovných príčin ochorení a dietológiou.

Svoje prednášky zameriava na to, ako dosiahnuť zdravie a harmóniu na základe tradičnej Čínskej medicíny, ale v kontexte nášho stredoeurópskeho prostredia. Podtitul prednášky, ktorú sme nahrali na veľtrhu Incheba Esoterika je – Ako predísť chorobám z nachladnutia, ako zmeniť jedálny lístok v prospech nášho zdravia.  A je o celkovom prístupe k životu, nielen o strave, v nadchádzajúcich chladných obdobiach roka.

Ak sa máte chuť dozvedieť, aké dôležité je prepojenie pľúc a hrubého čreva (ktoré máme často v katastrofálnej kondícii), ako nás môže prefúknuť nielen ten vonkajší, ale aj ten vnútorný vietor, ktorý si vytvárame stresom, aký má ktorý orgán vplyv na našu imunitu a mnoho ďalšieho z hľadiska tradičnej čínskej medicíny, tak si vypočujte túto zaujímavú prednášku:

Jeseň a zima z hľadiska Čínskej medicíny. Prednáška MVDr. Eleny Jandovej



Knižný tip redakcie vydavateľstva Eugenika:

Barbara Temelie – Výživa podle pěti elementů

Praktické rady a odporúčania, na základe ktorých môžete prostredníctvom stravy dosiahnuť fyzickú aj psychickú rovnováhu, čo znamená mimo iné aj prevenciu proti chorobám, prípadne doplnok liečebného procesu. Autorka opisuje prejavy nerovnováhy energií jin a jang. Chce upozorniť na určité princípy a zákonitosti, ktoré majú svoje opodstatnenie. Mnohí z nás už vedia, že celý vesmír, a teda aj náš vlastný organizmus, funguje na princípe vzájomnej rovnováhy dvoch energií – jin a jang. Strava a spôsob jej úpravy výrazne vplýva na rovnováhu týchto energií v našom tele. Vaša celodenná vitalita a nálada bude závisieť od toho, čo si dáte na raňajky, alebo čím si zaťažíte organizmus počas dňa. Aj keď sa asi nedá prejsť na tento výživový systém naraz, určite každého pri čítaní napadnú aspoň drobné zmeny, ktoré by sa mohli objaviť vo vašom jedálnom lístku. A malé zmeny sú vždy základom veľkých zmien. Táto kniha vám k nim určite dopomôže. Po jej prečítaní v sebe pocítite novú silu a chuť cielene sa postarať o svoje zdravie.

Pôvodná cena: 8.90 EUR, Naša cena: 8.01 EUR, Zľava: 10.00 %

 +

Barbara Temelie, Beatrice Trebuth – Kuchařka podle pěti elementů

Skvelá príručka pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o zdravú výživu, ako aj o čínsku medicínu. V prvom rade tu nájdete množstvo receptov (vrátane pikantných ranných pokrmov a slávnej čínskej ryžovej kaše congee).

Na konci každého receptu sa uvádza liečivé pôsobenie daného jedla a odporúčania v súlade s princípmi tradičnej čínskej medicíny a dietetiky, a to na základe dlhoročných skúseností z poradenskej praxe s osobami chorými aj zdravými.

Pôvodná cena: 12.10 EUR, Naša cena: 11.30 EUR, Zľava: 8.00 %



Súvisiace články:

Predčasné starnutie alebo Ako vplýva na pokožku zimné obdobie


 – Zimný a letný jedálny lístok by mal byť rozdielny


 – Tento čas je ako stvorený k očiste priestoru, vydymovaniu, vonným tyčinkám či sviečkam



 

 

Pridaj komentár