Proces starnutia je spojený so zápalom. Ako starneme v tele sa objavujú chronické zápaly. Starnutie je prehlbujúci sa zápal. A toto sa týka aj nášho mozgu. Zápal v mozgu narušuje:

– psychiku (depresie)
– zhoršuje schopnosť koncentrovať sa, učiť sa
– sú postihnuté motorické funkcie
– schopnosť koordinovať pohyby (tackanie, točenie hlavy, zakopávanie atď.)

Zjednodušene povedané zápal mozog výrazne spomaľuje a robí z mozgu neschopáka. A ak sa rozhliadnete okolo seba a pozriete si následky zápalov v mozgu, zistíte, že toto sa netýka len starých ľudí. Podľa mojich pozorovaní sa to týka čoraz viacej ľudí v mladšom veku. Ľudia sú síce mladí ale ich telá, resp. časti tiel pracujú ako u starcov.

Rozpustná vláknina – málo poznaný bojovník so zápalmi

Rozpustná vláknina podporuje rozmnoženie pre človeka prospešných baktérií v čreve. A tieto baktérie pri požieraní rozpustných vláknin tvoria okrem iného mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Niektoré z týchto mastných kyselín májú silný protizápalový účinok v mozgu. Rovnako dokážu zlepšovať pamäť, tak to dokázali aspoň pokusy na myšiach.

Príjmom potravy s vysokým obsahom rozpustnej vlákniny tak môžeme výrazným spôsobom prisieť k tomu, že si dokážete nielen regulovať zápaly v mozgu ale aj zlepšovať pamäť. Podľa odporúčaní by ľudia mali denne skonzumovať 30g rozpustných vláknin.

TIP: K tomuto vám chcem dopomôcť aj ja. Pripravil som pre vás akciu kde si môžete vo zvýhodnenej cene kúpiť ChiCafe Clasik spolu s horčíkom.

Jedna šálka kávy Chi-Cafe od Dr.Jacobsa obsahuje 4,4g vlákniny. Ak denne vypijete 2 šálky Chi-Cafe Clasik dodáte do tela 8,8g vláknin. Takto dáte baktériam v čreve základnú surovinu pre tvorbu protizápalových mastných kyselín z krátkym reťazcom.

Ak vás môj článok zaujal a myslíte si, že tieto informácie môžu pomôcť iným ľudom, poprosím vás zdieľajte ich. Ďakujem.

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk
tel. 0911 295 859
andrej.medved9@gmail.com


Súvisiace články:

Zápal by ste nikdy nemali podceňovať

– Zápal, pomocník rakovinových buniek

– Prečo sa zápaly kože tak radi vracajú?

– Čo o imunite pravdepodobne neviete, pritom by ste vedieť mali


foto: https://pixabay.com/


 

Pridaj komentár