Ahoj Andrej,

tak som sa konečne odhodlala napísať svoj príbeh. Chcem, aby bol povzbudením pre tých, ktorí sú tak zúfalí a bezradní ako som bola ja a tiež uistením, že v tej situácii je nádej a cesta von.

Dlhé roky som hľadala pomoc s mojimi zdravotnými problémami, ktoré začali po vysokej škole (dovtedy som bola jedno zdravé, vitálne, akčné dievča). Začalo to častými ochoreniami dýchacích ciest – chrípky, angíny. Najprv sporadicky, neskôr som bola v posteli kvôli angíne každý mesiac. Potom sa pridružili tráviace ťažkosti – bolesti brucha, nechutenstvo, nadúvanie… Až to vyústilo do chronickej únavy a chronických bolestí svalov. Toto boli moji nechcení spoločníci celé dni a nepomáhalo nič.

Navštívila som samozrejme x lekárov a každý mi tvrdil to isté, že všetky výsledky mám v poriadku, že mi nič nie je. A nejeden mi dal jasne najavo, že je to čisto psychická záležitosť, že som alebo hypochondrička alebo neurotička, alebo depresívna, čomu som aj ja samozrejme začala veriť. No ani to pre mňa nebolo svetlo v tme zúfalstva, keďže nezafungovala ani psychoterapia ani psychiatrické lieky… Bola som VÄZŇOM VLASTNÉHO TELA bez pomoci, dlhé, predlhé roky. A ešte aj okolím považovaná za lenivú, precitlivenú hypochondričku . Ešte teraz sa mi slzy tlačia do očí, keď si na to pomyslím.

V tomto zúfalom stave, s neutíchajúcou túžbou žiť, ale skutočne žiť a nielen živoriť, som napísala do jednej skupiny na facebooku, kde si členovia radia s rôznymi zdravotnými problémami, že snáď motyka vystrelí, keď nepomohli ani lekári, ani oddych, ani alternatívna medicína… A ozvalo sa mi viacero ľudí so snahou mi pomôcť. Jedným z nich bo aj akýsi Andrej Medveď, ktorý mi napísal, aby som sa mu ozvala, že on mi pomôže. Hneď som si pomyslela, že už len to jeho meno znie pofidérne, nie to ešte jeho prísľub, že mi práve on dokáže pomôcť. Tak som, priznám sa, na jeho ponuku ani nereagovala.

Lenže on mi k tomu poslal ešte link, kde na slobodnom vysielači na základe vedeckých, biochemických súvislostí a pritom veľmi zrozumiteľne vysvetľuje príčinu môjho problému. Ale hlavne cestu von. Tak som sa na základe vypočutého rozhodla mu zavolať. Povedala som si, že nemám čo stratiť. A z Andreja sa vykľul veľmi príjemný človek, ktorý si ma veľmi pozorne vypočul a potom mi všetko o mojom zdravotnom stave a fungovaní môjho tela podrobne vysvetlil. Konečne som stretla niekoho, kto tomu, zdalo sa, skutočne rozumie, nespochybňuje moje trápenie a neradí mi pozitívne myslenie s uistením, že to stačí na to, aby bolo všetko zase dobré. Práveže mi dosť otvorene ozrejmil závažnosť môjho stavu, jeho chronicitu a potenciál neustáleho zhoršovania.

Po tom, čo som si dobre poplakala z vedomia vážnosti môjho zdravotného stavu, prišlo odhodlanie urobiť všetko, čo bude treba. A on mi odporučil zmeniť stravu. Čože? Iba to?! Čože? Až to?! žiadne chlieb? žiaden cukor? žiadne prílohy? Čože? Fúuha… Ale čo je to v porovnaní s prinavrátením plnohodnotného života v radosti a vitalite. Tak som sa rozhodla ísť do toho. A poviem vám, stálo to zato. Už prvý týždeň som sa cítila ako vymenená- žiadna únava, žiadna depresia, žiadne bolesti svalov… Hovorila som si, to nemôže byť ani pravda, žeby to bolo také jednoduché? A veru bolo, ale iba ten prvý týždeň. Potom prišlo znovu všetko späť a ja som samozrejme pochybovala o všetkom a chcela som s tým prestať.

No neprestala som s tým, lebo som nemala inej cesty, tak som sa rozhodla pokračovať po tejto. A bolo to, poviem vám, nasledujúce dva mesiace dosť tvrdé – vracajúca sa únava, bolesti, a do toho ešte aj stály hlad po novej strave, absťáky po starom spôsobe stravovania, ťažkosti s hľadaním nejakého nového poriadku v stravovaní, receptov, ktoré by mi aj chutili… časová náročnosť prípravy- žiaden fast food pečivový no nepopustila som. Aj keď som skutočne o tom všetko veeeľmi silno pochybovala. A samozrejme, že m v tom spochybňovalo aj celé moje okolie a robilo to pre mňa ešte náročnejším. NO ja som aj tak neprestala. Hovorila som si, mám sa zle ale s nádejou na zlepšenie. A bez toho by som sa mala rovnako zle a ešte k tomu bez nádeje na zmenu.

A Andrej mi aj tvrdil, že to istý čas bude práve takto, že sa mi raz polepši a potom zase pohorší. Tak že teda uvidím. A chvála Bohu som sa dočkala, aj skôr ako Andrej sľuboval. Po troch mesiacoch tohto boja plného večných pochybností a ťažkostí prišlo vytúžené víťazstvo. Už po troch mesiacoch s novým stravovaním s podporou výživových doplnkov je zo mňa iný človek, lepšie povedané, som to zase ja – usmievavá, plná vitality, chuti a sily žiť. ĎAKUJEM ti Andrej z celého srdca za to, že si ochotný nezištne a trpezlivo pomáhať. Je to tak zriedkavé v tomto svete, až je to podozrivé Ale je to tak – ty si mi zachránil môj život ĎAKUJEM

S prianím pevného zdravia pre Vás pripravil
Andrej Medveď a jeho team
www.andrejmedved.sk, www.weltfit.sk, www.abczdravia.sk
tel. 0911 295 859, andrej.medved9@gmail.com


Súvisiace články:

 – Následky nedostatku energie v bunke môžeme prirovnať k vedľajším účinkom liekov


 – Prečo je obezita rizikovým faktorom vzniku diabetu? A je jediným rizikovým faktorom?


 – Keď je laboratórna diagnostika nepresná a pacient dostáva nepravdivé informácie


 – Kontroverzné látky v kozmetike, ktoré negatívne ovplyvňujú hormonálny systém


 – Antidepresíva podporujú vznik obezity a obezita podporuje depresie


foto: https://www.publicdomainpictures.net


 

Pridaj komentár